Jump to content

Otkaz zbog položenog DSI-ja


anonimno

Preporučene objave

Moja situacija je slijedeća: 12.12.2005. sam zaposlena kao vježbenik na određeno do 11.04.2007. (16 mj. budući se radi o regionalnoj samoupravi). Budući sam bila dužna položiti DSI između 14. i 16. mjeseca, ja sam to učinila odmah poisteku 14. mjeseca NE ZNAJUĆI da mi to znači kraj radnog odnosa IAKO do 11. 04. ima još više od mjesec dana. Jučer sam obaviještena da mi je danas (09.03.) zadnji radni dan nakon kojeg me stavljaju na godišnji (iako to nisam tražila) od 20 dana (iako kao VSS imam pravo na 22 dana). Moje pitanje je slijedeće: jučer sam, odmah po saznanju, otvorila bolovanje - može li mi to prolongirati onaj datum od 11.4., tako da prvo koristim maksimalan broj dana bolovanja, pa tek onda iskoristim godišnji.

Da sam znala da će se sve ovo dogoditi, nebih prijavljivala DSI uopće do 10. 4....

Unaprijed PUNO hvala svima koji mi pomognu sa pravnim savjetom. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bojim se da bolovanje neće utjecati na produljenje radnog odnosa. Naime, pripravnički staž je radni odnos na određeno vrijeme i tako i kod tebe stoji da si u radnom odnosu do 11.4. Takav radni odnos prestaje bez obzira na sve okolnosti, budući je njegovo trajanje unaprijed određeno. Sada ti nude da iskoristiš godišnji odmor

unutar tog razdoblja do 11.4. jer korištenje godišnjeg nakon 11.4. nije moguće, jer bi to značilo produljenje radnog odnosa. Koliko mi je poznato samo onaj tko ne položi DSI u zakonskom roku ima pravo na produljenje.

 

Žao mi je, no čini se da neće ništa postići. Iskoristi svoj godišnji koji ti pripada i počni tražiti drugi posao. Oni da su imali namjeru zadržati svoje pripravnike to bi i učinili.

 

Puno sreće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija