Jump to content

Vlasnički odnosi


anonimno

Preporučene objave

Da li Vas netko, ako ste u vlasništvu i u posjedu nekretnine već 50 godina, može natjerati da temeljm ostavinske rasprave dođe u vlasništvo i posjed jednog djela nekretnine, u kojoj nije nikada stanovao?

Naime, sud traje već 25 godina i nšta nije riješeno.

Ja sam ulagao u nekretninu, a druga strana nije nikada niti bila zainteresirana da išta uloži.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Morate malo detaljnjije postaviti pitanje, vlasništvo nije isto što i posjed, da li ste vi vlasnik ili samo posjednik...ili dali ste vlasništvo stekli dosjelošću? Po vašem pitanju shvatila sam da je suprotna strana dio nekretnine stekla temeljem nasljeđivanja što je naravno zakonito ako je njegov prednik bio vlasnika.

Posjed je faktični odnos između čovjeka i stvari, biti vlasnikom neke stvari ne uključuje da tu stvar MORAMO i posjedovati. Vlasništo u sebi sadrži ovlaštenja na posjedovanje, uporabu, korištenje i raspolaganje. Bez obzira da li se koristimo ili ne koristimo tim ovlaštenjima, naše vlasništvo ostaje netaknuto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, ja sam isto tako vlasnik temeljem ostavinske rasprave. Naime, radi se o kuća dvojice brata. Jedan brat (moj otac) je živio veći dio život a u kući. Njegov brat je imao drugu nekretninu. No, nakon njegove smrti on je svojim pastorcima oporučno ostavio sve što je u njegovom vlasništvu. Obzirom da se braća za tu kuću nisu nikada pismenim putem dogovorili, ostaje samo usmeni dogovor za koji znaju moja majka (preko 90 godina) i familija, a većina njih je već odavno umrlo. Na sudu su pastorci čak tvrdili da su živjeli u kući, što je laž, jer nikada nisu i nju niti koračili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija