Jump to content

Blokiran d.o.o. sa sredstvima na računu


Zelena Stanica

Preporučene objave

Pozdrav, tvrtci, mikro d.o.o. je blokiran račun već 3+ mjeseca zbog knjigovodstvenih propusta, Napokon smo predali sve papire i tražene dokumente. Poreznica je izjavila da sad to mora ići na ovrhu i da će to trajati barem još 30 dana.  Imamo novac na računu za platiti sve dugove, ali trebali bi to odmah da nakon 3 mjeseca nastavimo poslovanje. Da li postoji način da se plati porezni dug tvrtke od strane fizičke osobe i kako?  Poreznica je bila ljubazna i rekla nam je da ako platimo račun koji će nam izraditi u utorak da će nas odmah odblokirati, u protivnom čekamo još 30 dana da uzmu ovršeno i onda tek mogu plaćati robu koju sam naručio i čekam kao "gladna godina" :). Molim Vas da li postoji način da se to nekako plati čim račun(dug) poreznoj upravi bude obračunat? Poreznica je rekla da je moguće, ali da ne zna kako....

Hvala najljepša !!!!

p.s. Pozdrav Zex-u od Bojana

uređeno: od Zelena Stanica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovrha nije još ni pokrenuta jer knjigovođa nije predao papire za dvije godine, ovrha bi trebala biti za doprinose,pdv i TZ, poreznica koja je odgovorna za firmu rekla je da kad ona pokrene ovrhu da to još traje 30ak dana...dok se ovrha ne pokrene, problem je sto knjigovođa nije odradio ništa od 9og mjeseca 2021...i još laže da je napravljeno...tako da smo sada predali napokon sve papire da se ovrha napokon pokrene jer nisu imali uopće uvid na poreznoj o bilo čemu....na računu tvrtke ima dovoljno novacaza ovrhu i još ostaje za nabavu robe...poreznica je rekla da sigurno postoji način da se to plati sa strane za firmu,jer bi nas onda odblokirala odmah,bez čekanja i bez ovrhe. pitanje je da li postoji način da druga pravna ili fizička osoba plati račun koji ćemo dobiti od poreza jer bi nas onda u tom slučaju odmah odblokirala,a mi bi platitelju odmah vratili sumu koju je uplatio. Da li postoji takva mogućnost? poreznicakaže da postoji,ali da ne zna točan način kako...imamo tvrtku koja bi umjesto nas platila dug da nas odmah drugi dan odblokira, pa mi vraćamo isti dan novce, hvala najljepša

p.s. blokirani smo od 2.11og prošle godine :)

uređeno: od Zelena Stanica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam siguran je li moguće sklopiti između poduzeća i vlasnika ugovor o pozajmici u kojoj se vlasnik obavezuje isplatiti novac na račun porezne uprave umjesto na račun firme.

Druga stvar koja mi pada na pamet jest asignacija. Asignacija je ugovor u kojem dužnik nalaže nekoj trećoj osobi da plati za njega dug prema vjerovniku (pojednostavljeno). 

Treća stvar koja mi pada na pamet jest ugovor o preuzimanju duga, ali se porezna mora složiti (mora i kod asignacije) s time.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija