Jump to content

Neizvršena plaćena usluga i raskid ugovora


Jerdam777

Preporučene objave

Zanima me koje su mogućnosti osim pokretanja tužbe ako sam kao pravna osoba uplatio drugoj pravnoj osobi određeni iznos prema ponudi za izvršenje usluge a usluga nije nikad isporućena.

Dali je prevaru u gospodarskom poslovanju moguće prijaviti nekoj instituciji i to ide automatskim putem ili je jedina opcija da tužim tvrtku(koja ne posjeduje ništa i znam da od toga neće biti ništa osim gubitka novčanih sredstava).

Naime, početkom 2022 pronašao sam tvrtku da mi obavi određene usluge, međutim iznos se trebao uplatiti prema ponudi što je i učinjeno, čak smo i sve to međusobnim ugovorom potpisali, ali bez garancije da će tvrtka u slučaju nekih problema biti terećena odnosno što bi meni u ovom slučaju mogla biti garancija za pokretanje ovrhe bez odlaska na sud.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijevara u gospodarskom poslovanju je kazneno djelo za koje se progon vrši po službenoj dužnosti, prijavljuje se općinskom državnom odvjetništvu, nakon prijave automatizmom ide dalje, ali prijaviti se mora samostalno. S obzirom da kazneni progon nije usmjeren na Vašu naplatu, već na osudu počinitelja kaznenih djela, paralelno pokrenite i postupak radi naplate (ovrhu, protuovrhu, tužbu...)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija