Jump to content

Brisovno očitovanje


Dada19

Preporučene objave

Molim Vas za informaciju vezanu uz brisanje zaloznog prava na nekretnini. Naime, 2012. kupila sam stan koji je bio pod hipotekom. Bivsi vlasnici su po primitku novca za prodaju stana, odmah otplatili preostali dio kredita i zatrazili brisovno očitovanje od banke. Ja sam, kao novi vlasnik, odmah predala zahtjev za upisom vlasništva za koje je doneseno i rješenje. 
 
U medjuvremenu, predala sam zahtjev za brisanjem hipoteke, no stiglo je rješenje po kojem je brisanje odbijeno jer je brisovnica izdana na njemačkom jeziku, a predali smo je bez prijevoda. Sada smo konačno ponovno išli predati zahtjev, no došlo je do promjene u broju zk.uloška jer je zgrada u medjuvremenu etažirana. Biljeznik nam je rekao da će nam zahtjev možda biti odbijen zbog toga. Naime, brisovnica glasi na bivse vlasnike jer su oni podnijeli zahtjev za brisovnicom i na samoj brisovnici je stari zk.uložak prije etažiranja. Hoće li to predstavljati problem te što nam je činiti ako hoće?
 
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jel barem broj čestice i naziv katastarske općine ostao isti? Ako da, trebalo bi biti provedeno odnosno brisano, uostalom uvijek se provjeri povijesni prikaz za neki ZK uložak.

Vi imate kao ZK vlasnik pravni interes da se to briše, sad je drugačije jer se prijedlozi podnose putem JB i odvjetnika, ali ipak odite ili nazovite ZK odjel prije nego predate, objasnite ovo gore i trebali bi prihvatiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija