Jump to content

jadransko i koliko


anonimno

Preporučene objave

Suprug je vozio, ja bila suvozac u autu u koji je bocno udario drugi auto. I nastavio voznju. Otpale su mu registarske oznake pa se nakon sat vremena vratio. Policija je izmjerila 2.65 promila alkohola. I utvrdila njegov prolazak kroz crveno. Dakle nismo nimalo krivi.

Auto je ford escort 94. godina. Procjenjena je totalna steta i jadransko nam nudi samo 6500kn. Sami smo popravili auto jer smo zapisnik cekali 2 mjeseca i platili nesto vise no oni to ne priznaju!

Sta sad?

I jos me zanima na koliko novaca u nagodbi za ozljede da pristanem: imam ozljedu vratne kraljeznice (Wiplash injuri am 2 s posljedicnim instabilitetom zbog cega sam bila tjedan dana u bolnici i mjesec dana na bolovanju, potres mozga za sto imam valjanu dokumentaciju: RTG, CT, nalaz kiruga, neurologa i ortopeda; bila sam kod psihologa jer kao vozac vise nisam mogla sudjelovati u prometu za sto imam nalaz; idem na fizikalne terapije)? Zanima me tek toliko da znam na koju ponudu otprilike da pristanem.

Ima li suprug pravo na naknadu glede prerpljenog straha i koliko se to vrednuje?

Zahvaljujem unaprijed na odgovorima. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za isplatu totalne štete pišite prigovor i tražite smanjenje postotka koji se odnosi na ostatak spašenih dijelova. Ne može taj postotak biti manji od 10%. Što se tiče isplate štete za ozljede najprije idite na nagodbu (tek nakon završenog liječenja), a ako niste zadovoljni uzmite odvjetnika koji ima iskustva sa ovakvim zahtjevima. Suprug također neka traži odštetu za pretprljeni strah. Ako ste imali na vašoj polici AO osiguranje vozača i putnika također od vaše kuće imate pravo tražiti naknadu za utvrđeni postotak trajne invalidnosti. Isto tako ako imate neke kartice (AMEX, Diners...) kolektivno osiguranje u firmi, životno sa priključnom nezgodom i sl. isto tako možete potraživat naknadu za utvrđeni postotak trajne invalidnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nikad nije kasno za tužbu, bez obzira da li uzmete odvjetnika ili sami najprije morate ići na pogodbu. Ako ne uspijete postići mirnu pogodbu tek onda idete na tužbu, naravno s odvjetnikom. U svakom slučaju kod mirne pogodbe tražite da vam analitički po svim vidovima obrazlože njihovu ponudu. To u konačnici može biti argument za tužbu. Za tužbu nikad nije kasno!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imam dosta iskustva u ovakvim parnicama. Ne pristajte na nikakvu nagodbu sa osiguranjem jer nece biti pravedna.uzmite odvjetnika.potrebno je provesti med.vještačenje kako bi se tužb.zahtjev mogao precizirati.naravno da i vaš muž ima pravo na odštetu.ovako na prvu možete očekivati vlo lijepu svotu.savjet-uzmite odvjetnika, no vi postupite kako želite

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija