Jump to content

Upis prava vlasništva nakon 36 godina


DarkoFR

Preporučene objave

Pozdrav svima,

Stariji prijatelj mi se javio kako bi mu pomogao oko upisa vlasništva nad objektom koji je kupio 1997. godine. Tada je s prodavateljem sklopio ugovor (štampani) koji je vlastoručno potpisan ali nije i ovjeren. Uz ugovor je priložena tabularna izjava, vlastoručno potpisana od dviju ugovornih strana ali također ista nije ovjerena. Gospodin nije upisao svoje pravo vlasništva (razlog mi je nepoznat), na kastratu kao vlasnik se i dalje vodi prodavatelj (koji je danas pokojni).

Može li moj prijatelj upisati svoje pravo vlasništva nad kupljenim objektom/zemljištem na temelju gore spomenutih isprava i na koji način?

Hvala na savjetima!

D.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Predbilježba da, uknjižba ne. Mora biti JB ovjeren potpis prodavatelja.

Pošto je preminuo, sad se komplicira stvar. Možete pokenuti Pojedinačni ispravni postupak i sve ovo istaknuti, tužiti ili pokušati sklopiti Ugovor s nasljednikom ako su poznati i (naravno) suglasni. Trebalo bi pogledati ZK uložak prije svega da vidimo postoje li neke zapreke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno na odgovoru.

U međuvremenu sam malo istrazio. Na ugovoru, predmet prodaje je "objekt" (tj skladište) na XY adresi ali ne i zemljište (parcela).

Naime, ispada da prodavatelj nije bio upisani vlasnik čestice nego da je to bio Grad Zagreb (i dana danas je). Provjerio sam i sve kuće u toj ulici su izgrađene na česticama na kojima se Grad Zagreb vodi kao vlasnik!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija