Jump to content

čl.76 ?


anonimno

Preporučene objave

12.04.2005.službeno vozilo u zg (ja sam iz splita) onemogučilo izlazak parkiranom autu! firma dala moje ime! meni došlo izvješče pu o počinjenom prekršaju i kazna .ja lijepo odgovorio 20.10.05. pu da u to vrijeme nisam bio u zg.

svo ovo vrijeme nitko me ne pita za zdravlje, kad eto vraga,

13.03.07. dobijam poziv prekr.suda zg da dođem na glavnu raspravu 26.03.07.

pitanje-obzirom da je do apsolutne zastare svega još 29 dana, šta da radim. piše da se mogu javiti osobno radi usmenog ispitivanja ali i da mogu svoju obranu iznjeti pismeno.

dali se mogu pozvati na čl. 76.st.1.koji kaže da se postupak ne može pokrenuti protekom godine dana od počinjenja prekršaja ili da samo napišem da ja tamo nisam bio?

dali u ovom slučaju pali ovaj čl.76! :pivo:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

postupak je već pokrenut i prije proteka godine dane od počinjenja prekršaja. ne možete se čupati na taj članak, a niti je na vama da sudu sugerirate nešto. na zastaru sud pazi po službenoj dužnosti. slaba vam je obrana. ako je firma dala vaše ime i vi se jedini koristite tim vozilom, onda ne možete tvrditi da niste vi to bili........moj savjet je da odete da sud, date svoju obranu, i kad sudac donese rješenje imate pravo žalbe. možda vam i nastupi zastara na visokom prerkšajnom sudu.......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

može li pojašnjenje ovog ćlana i pokretanja postupka unutar godine dana ! naime, dali pokretanje postupka znaći i prekršajni nalog koji podnese PU ili pak sazivanje i održavanje roćišta od strane prekršajnog suda kako i piše u zakonu.sud ne pazi na zastaru po službenoj dužnosti iako bi trebao to je apsolutno sigurno!

u ovom slučaju ovo je prvo pokretanje tog slučaja a prošlo je više od godinu dana, a sve ovo ne izmišljam već se vodim činjenicama koje stoje u zakonu.....jedini ako ja to nešto krivo tumačim..... :pivo:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija