Jump to content

Prodaja auta


burt6

Preporučene objave

Usmeni kupoprodajni ugovor obvezuje stranke ako je kupac isplatio kupoprodajnu cijenu i stupio u posjed pokretnine koja je predmet ugovorapa i ovo teoretski možemo promatrati kao takav ugovor. Ugovor za čije se sklapanje zahtijeva pismena forma smatra se pravovaljanim iako nije zaključen u toj formi ako su ugovorne strane izvršile, u cijelosti ili u pretežnom dijelu, obveze koje iz njeganastaju, osim ako iz cilja zbog kojega je forma propisana očito ne proizlazi što drugo. Drugim rijecima ugovor je sklopljen onog trena kad ste vi sve dogovorili, napravili primopredaju novaca/stvari. Druga je stvar što radi provedbe ugovora u odgovarajućim institucijama isti mora biti priložen u propisanoj, pisanoj formi sa svim potrebnim ovjerama te se, u slučaju problema i uključivanja suda, usmeni ugovori često se smatraju nedostatnima.

Ako ste novac primili na ruke, pretpostavljam da ste ugovor potpisali kod javnog bilježnika. Naime, to je nekakvo pravilo. Ako da, uvijek se možete obratiti javnom bilježniku da vam izradi presliku ugovora s kojom sami možete odjaviti vozilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija