Jump to content

privatna tužba


anonimno

Preporučene objave

Osoba je podigla privatnu tužbu protiv mene zbog tuce na ulici. Pocinio sam kazneno djelo tjelesne ozljede iz čl. 98 KZ RH . S obzirom da se ne radi o teskim tjelesnim ozljedama zamima me na koji nacin bi mogao biti sankcioniran,ocito je da ostecena osoba cilja na novac pa bi me zanimalo o kojem bi se iznosu moglo raditi ? Razmisljam o podizanju protutužbe jer sam i ja od njega i njegovaih poznanika dobio nekoliko udaraca ali to u policiji nije evidentirano zbog mojih grijeha iz mladosti,ali posjedujem ljecnicku dokumentacije.

Unaprijed zahvalan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerojatno ćeš dobiti neku sitnu novčanu kaznu ili blagu uvjetnu.

Glede odšete u kaznenom postupku će gotovo 100% sudac uputiti oštećenika da svoj zahtjev za naknadom štete ostvari u građanskoj parnici (dakle možda te čeka još jedan postupak).

 

Što se tiče protutužbe trebaš dokazati da je on tebi nanio tjelesnu ozljedu, a ne njegovi kompanjoni. Također trebaš dokazati da nisi ti taj koji je uzrokovao tučnjavu (napadom).

 

Kad sve podvučemo ostaje ti da ubuduće držiš ruke u džepovima, a ne na tuđim nosevima ili zubima :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zbog vaših grijeha iz mladosti to nije evidentirano??

Dragi gospodine, kad policija sačinjava zapisnik,onda oni ne pišu malo jedno,malo drugo,odnosno ono što im se svidi zapišu,a ono što ne, na zapišu.

Da li je Vaš jedini motiv za dizanje protutužbe osveta dotičnom gospodinu?

 

Članak 98.

 

Tko drugoga tjelesno ozlijedi ili mu naruši zdravlje,

 

kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.

Što se tiče novčane naknade,ona će Vam se odrediti u određenom broju dnevnih dohodaka koje ostvarujete, odnosno po "prosječnom" broju dohodaka koji se svaka tri mjeseca utvrđuje....

Moguće je i da Vas čeka još jedna parnica(građanska),zato oprez ubuduće i ne tucite se.

Sapienti sat

:amen: :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Realno gledajući ja sam njega prvi napao,ali sam bio isprovociran.Znam da provokacija nije povod za napad ali bio sam pod utjecajem alhohola sto je evidentirano u policiji. Policija je dosla na mjesto događaja i nisu se obazirali na to sto sam im govorio da sam i ja napadnut iako za to imam svjedoka. Inace ja sam se sa ostecenim dogovorio da nece biti podizanja privatnih tuzbi ali on je izigrao dogovor. Student sam i nemam nikakve prihode , imam vise prekrsajnih prijava za narusavanje javnog reda i mira , nasilnicko ponosanje,unistavanje tuđe imovine itd. logicno je da ocekujem uvjetnu ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sad kad ste "postali" iskreniji, mogu Vam kazati sljedeće.

 

"Inace ja sam se sa ostecenim dogovorio da nece biti podizanja privatnih tuzbi ali on je izigrao dogovor." To što ste se snjim dogovorili,nikakvog pravnog učinka na sudu imati neće.

 

"imam vise prekrsajnih prijava za narusavanje javnog reda i mira , nasilnicko ponosanje,unistavanje tuđe imovine itd."

Ovo je nešto što je ozbiljan razlog za zabrinutost, kako su se završile te prekršajne prijave od ranije?

 

"logicno je da ocekujem uvjetnu ?"

Sad više ništa nije logično,možda naletite na suca koji Vam odluči očitati lekciju,možda se izvučete s uvjetnom,ali sumnjam.

 

 

 

:roll:

Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Sad više ništa nije logično,možda naletite na suca koji Vam odluči očitati lekciju,možda se izvučete s uvjetnom,ali sumnjam."

Zamolio bi Vas da ovo malo objasnte ?

Kod vecina prekrsajnih prijava od ranije postupak je obustavljen zbog zastare ili nedostatka dokaza. Do sada sam se lukavo izvlacio sa zalbama,a i imao sam dosta srece i zbog nekih drugh razloga. Sto se tice prijava za nasilnicko ponasanje,unistavanje tuđe imovine "kaznjen" sam na taj nacin sto sam se ostecenome morao pismeno ispricati.

Inace student sam prava i svi problemi su iza mene od kada sam se upisao na fakultet , ali ocito da bi mi se ovaj nepromisljen incident mogao odbiti u glavu.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sada kad ste rekli sve okolnosti počinjenja djela, moram se složitzi s kolegama koje bi vam dale bezuvjetnu zatvosrku kaznu.

 

Nasilničko ponašanje i oštećenje ili uništenje tuđe stvari samo govori kakav ste čovjek i za mene da sam vam sudac, ne bi bilo dileme i izrekao bi vam bezuvjetnu kaznu zatvora, doduše samo mjesec dana, ali ipak zatovrsku kaznu.

 

To što ste student prava bi vam uzeo kao otegotnu okolnost jer ste morali znati pogibeljnost svoga djela.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pitanje je o kakvim ozljedama se radi..kakvog intenziteta su bile (modrice, oguljotine, ogrebotine..), jesu li bile vidljive pri pregledu kod lijecnika, kada je otisao na pregled i sl. a sto se sve mora vjestaciti..

pa, bude slucajeva da "otpadne" tjelesna ozljeda i ostane recimo k.d. uvrede, ali "o tom potom"..

 

ovo o prekrsajnim prijavama..ako nisu rezultirale pravomocnim rjesenjima prekrsajnog suca - izvadak iz prekrsajne evidencije je cist i to se nece moci upotrijebiti..

ovo oko prijava za ostecenje stvri..

bili ste maloljetnik ili mladji punoljetnik u to vrijeme? prijave su isle DO-u i odbacene su? (pretpostavljam da je tako, jer spominjete da ste se ispricali osteceniku..)

ako je tako, i taj (kazneni) dio vam je cist, i nema podataka da ste osudjivani, pa time niti skloni nasilnickom ponasanju i sl.

 

ja bih uzela odvjetnika da on pogleda u sudski spis i vidi sto i kako dalje, tim vise sto kazete da imate medicinsku dokumentaciju iz koje se vidi da ste i vi te zgode zadobili ozljede..znaci, bio je medjusobni fizicki obracun..

moze se tu svasta iskemijati..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tek sam bio napunio 18god , sto se tice kaznenih prijava sve je u redu,od suda mogu dobiti potvrdu o ne kaznjavanju. Policija sve to ima u evidenciji tako da samo sa njima imam "neugodnosti" prilikom legitimiranja.

Ozljede se svode na hematome,ne znam kakva bi bila pravna država ako se u zatvor ide zbog hematoma. Istina je da sam postupio nepromisljeno ali u ovom slucaju ne vidim smisao u kratkom bezuvjetnom "boravku" u zatvoru. Mislim da bi se takvom kaznom postigao kontra efekt.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija