Jump to content

Nesporazum s odvjetnikom


Ibak

Preporučene objave

Pozdrav, imam pitanje vezano uz sljedecu situaciju. Naime optuzen sam kao drugookrivljeni, ali sam u jos u postaji anagzirao odvjetnika kojeg sam tada opunomocio. Nakon nekoliko mjeseci dosao mi je prijedlog rjesenja od opcinskog kaznenog suda i dorhova optuznica u kojoj je pisalo da se mogu zaliti u roku 8 dana sto sam odlucio da necu. Kad je ista dokumentacija stigla odvjetniku, on mi je poslao 2 dopisa da mu se javim vezano uz svoj slucaj sto nisam napravio (moja greska ocito) jer nisam htio vise odugovlaciti tu pricu htio sam da presuda postane pravomocna cim prije, da platim kaznu drzavi i krenem dalje sa zivotom. Bilo mi je dosta svega i nisam htio vise imati posla s njim jer sam ga u postaji platio 2000kn (na ruke bez eavuna naravno) pa sam odlucio izignorirati te dopise i ne javiti mu se vise u nadi da ce to biti dovoljno jasno da njegov angazman vise ne zelim i da ga necu morati opet platiti. Medutim, umjesto pravomocne presude stigla mi je ponovno otpuznica sa zahtjevom za nekakvim odgovorom. Sav zbunjen zovem njega da ga pitam odakle i zasto to, a ne pravomocna presuda, zna li on mozda, na sto mi on govori da je on ulozio zalbu jer se ja nikako nisam javio iako mi je poslao ta 2 dopisa da se javim (a on nije spremio moj broj iako sam ga zvao 2 puta nakon sto me branio u postaji i nije me nikako mogao kontaktirati) pa mi nije mogao citati misli i znati da se ja ne zelim zaliti. I sad osim sto je situacija nepovoljnija po mene jer mi se proces odugovlaci (i izdan je kazneni nalog kako on kaze) on trazi da mu platim 200€ jer je ulozio tu zalbu koju apsolutno nisam htio da ulozi i jer ce on drzavnom odvjetniku/odvjetnistvu probati objasniti da sam ja zapravo htio priznati krivicu i ne zaliti se, ali je doslo do nesporazuma medu nama dvojicom kao. Njegiv prijedlog je da se trebamo vidjeti iduci tjedan pa cemo navodno probati nesto smisliti. Moje pitanje je sljedece, moram li ja njega platiti tih 200€? Je li to iskljucivo moja greska ili je i on zakazao? Objektivno gledajuci je li eticki i profesionalno trazit te novce nakon sto ne spremis broj stranke koju zastupas i postupis na svoju ruku jer eto ne mozes citat misli? Postoji li nesto pametno sto bih mogao napraviti da se probam s njim dogovoriti da mi ne naplati toliko bar ako vec smatra da mora nesto naplatiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

 

Da, može povući žalbu.

Ako imate podatke o datumu žalbe i broju predmeta, možete i Vi sami, ako se ne radi o slučaju za koje je obvezno propisan branitelj. Ako je takav slučaj, odvjetnik može povući žalbu na Vaš zahtjev.

Ako se ne radi o slučaju obvezne obrane putem branitelja, otkažete prvo punomoć odvjetniku jer će Vam naplatiti i to povlačenje žalbe.

Napišete nakon toga sami sudu da povlačite žalbu u tom predmetu. Vi dakle možete naknadnom pisanom izjavom opozvati radnju odvjetnika.

Pazite samo na to da mu otkažete punomoć i dostavite to otkazivanje punomoći sudu jer će sud u protivnom i dalje odvjetniku slati sve dopise.

 

uređeno: od Wallflower
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija