Jump to content

Tužba za stjecanja vlasništva na nekretnini


vert

Preporučene objave

Na nekretninu koja je kupljena prije 20 god, uknjižiti će se RH. Radi se o manjem objektu, za kojeg nemam tabularnu ispravu, postoje 2 kupoprodajna ugovora, ali ne i tabularna koju je trebala izdati Industrogradnja. Tabularnu je nemoguće dobiti od pravnog nasljednika Industrogradnje, ne javlju se na pozive, niti odgovaraju na mailove...pa će to sve zajedno rezultirati uknjižbom RH. Kakva je procedura nakon uknjižbe RH? Koliki su cca troškovi tužbe za stjecanje vlasništva na nekretnini dosjelošću? I još napomena...radi se o objektu, sa više stamb. jedinica koji nije nigdje niti upisan...znači, ne postoje katastarske čestice. Za sad je tamo još uvijek službeno- travnjak. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A jeste predali uopće prijedlog na ZK za predbilježbu prava vlasništva? Tada zadržavate prvenstveni red. Naravno, pod uvjetom da su u ugovoru ispravno navedeni opisi čestica. 

Možete također i podnijeti tužbu gdje ćete sve ovo detaljno obrazložiti i odmah zatražiti upis zabilježbe spora. Nije mi jasno iz upisa o čemu se radi i kakvu dokumentaciju sve imate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija