Jump to content

Izvanredni otkaz i mobbing


MillyN

Preporučene objave

Pozdrav, 

molim za pomoć vezano za situaciju koju ću opisati u nastavku.

U prošloj firmi sam dao otkaz zbog nadređenog koji je nadamnom vršio mobbing i imao je zaleđe pa nisam ništa mogao. U novoj firmi uskoro se zapošljava nadređeni iz prošle firme i ponovno je postavljen na poziciju iznad mene te se mobbing nastavlja. Uskoro od njega usmenim putem dobivam otkaz (za kojeg nije izrečen valjan razlog) i momentalno se moram maknuti iz firme. On navodi da je to odluka Uprave, međutim Uprava je odsutna. Zovem jednog člana Uprave i on ne zna za moj otkaz niti se s takvom odlukom slaže. Nadređeni Upravi kaže da se ne radi o otkazu i šalje mail svima da u kojem mi piše da napustim ured ne spominjući otkaz te da će me zvati na razgovor. Član Uprave kojeg sam kontaktirao rekao je da ćemo se sastati vezano za određivanje novih uvjeta i ako se svi ne složimo ja sam taj koji će morati napustiti firmu. 

Što mi je činiti? Kolektiv nije spreman svjedočiti o mobbingu zbog straha da ne izgube posao, a verbalni mobbing je stalno prisutan. Kako se mogu zaštiti?

Unaprijed hvala na savjetima. 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 07. 07. 2023. u 18:32, MillyN je napisao:

Uskoro od njega usmenim putem dobivam otkaz (za kojeg nije izrečen valjan razlog) i momentalno se moram maknuti iz firme.

Otkaz mora biti u pisanom obliku, te mora biti obrazložen, tako da ovo što Vam je usmeno priopćio nema baš nikakav pravni učinak.

Dužni se doći na svoje radno mjesto i obavljati posao sukladno svom ugovoru o radu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija