Jump to content

Telefonska prevara s prodajom certifikata i upis u registar


dashimir

Preporučene objave

Znam, direktor mi je naivan (trenutno blaga riječ, ali suzdržat ću se). Mladi poduzetnik, otvorio firmu preko poticaja, predao financijsko izvješće i dok je bio na gradilištu nazvao ga nježni ženski glas: "Vidim predali ste financijsko izvješće, sve je uredu, mogli biste i bolje poslovati,..." spomenula mu neke certifikate i tek pred kraj spomenula plaćanje u dvije rate. I tako je počela njegova agonija. Počeli su mu dolaziti razni preporučeni paket i pisma koje je on odlučno odbijao i skrivao to od nas ostalih. Kad je priznao, prošlo je onih 14 dana za žalbu. Mislio je sve to riješiti zaboravom, ali prevaranti ga ne puštaju na miru. Nakon isteka 14 dana od razgovora počeli su ga s raznih brojeva zvati. Računi i certifikati su počeli stizati nepreporučeno i nalazio ih je u sandučiću. Uz svaki račun dolazi popratni tekst "Sukladno dogovoru sklopljenim s klijentom  x.y. šaljemo vam...". Od silnih poziva odbija i neke druge važne pozive za firmu misleći da su to oni. Totalna psihoza, pogotovo kad je našao u tisku tekst s identičnim problemom i firmom.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/naplacuju-certifikate-tvrdeci-da-suraduju-s-finom-fina-kaze-oprez-s-nama-nemaju-ugovor-15300061

Sad idem kopati što se može poduzeti. Možda da oglasom okupimo druge žrtve i pokrenemo kolektivnu tužbu?

Pisao sam udruzi za zaštitu potrošača, oni su to prebacili na trgovačko pravo pošto se radi o poslovnim subjektima.

E sad, on nije ništa od njih primio preporučeno, nije potpisao ugovor koji su mu trebali (?) poslati za potpis. Do sada nije negirao nikakav dug niti ih je kontaktirao jer se pravi da nije ništa dogovorio s njima. Ali oni uporno zovu i šalju račune. Ovrha mu ne gine. A onda ajde na sud pa dokazuj.

Ne znam je li dobro negirati ili uopće obraćati pažnju na tzv dugovanje.

Jedino što sam našao dovoljno čvrsto jeste da ta firma nema u opisu djelatnosti prodaju na daljinu. Ne znam koliko je to čvrsto u ovim EU prilagodbama zakona i sl.

Možemo na sudu preslušavati snimku pa vidjeti što su zaista dogovorili, on se ne sjeća detalja, ali prevaranti su znali priču i taktiku.

Molim vas za prijedloge i pomoć ako je netko u ovom .

Pozdrav!

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 08. 07. 2023. u 17:04, frenki zg je napisao:

Svi dogovori, ugovori itd, a koji nisu u pisanoj formi već su ostali na razini razgovora, bilo usmenog   ili telefonskog, pravno se kvalificiraju kao neformalni. Riječ neformalni u prijevodu znači ne obevezujuće.

Hvala na odgovoru!

Je li ovo vrijedi samo za pravne osobe ili i za fizičke? I po kojem je to članku zakona, ako je zapisano?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 08. 07. 2023. u 0:49, dashimir je napisao:

Ne znam je li dobro negirati ili uopće obraćati pažnju na tzv dugovanje.

Bilo bi dobro da na budući isporučeni račun uložite prigovor, te da ga šaljete preporučeno i s povratnicom. Svakako skupljajte svu dokumentaciju koja će Vam kasnije poslužiti za prigovor u slučaju da dođe do ovrhe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija