Sanjastari246@gmail.com objavljeno: 8. srpanj 2023. objavljeno: 8. srpanj 2023. Nakon smrti roditelja,naslijedio sam(I brat),obiteljsku kucu,na koju je polovina kuce vlasnica I teta koja ima i Njemacko drzavljanstvo,a za koju nemam nikakve inf.,niti se ne javlja od 1989.g Putem javnog biljeznika,policije,znam sqmo da je ziva,dementna I smjestena u dom za stare I nemocne,u Kelnu. Pismenim putem sam poslao dopis,pismo s povratnicom na kucnu adresu,pismo se vratilo. Posto bi nekretninu prodali,a I placam rezije,pausale,na cjelu kucu,kako je moguce da drzava,tj.odvjetnistvo, nakon toliko godina,trazi da podnesem privatnu tuzbu(koja je nenormalno skupa),a doticna posjeduje polovinu nekretnine,bez da je ista placala sve ove godine?! Imate li ikakvo zakonsko saznanje,kako rjesiti slucaj?? Napominjem da nemam kontakt s doticnom,niti u meduvremenu znam dali je ziva.. Dakle,od 1989.g,je u Njemackoj,ali putem "nepoznate osobe",poslana joj je domovnica Hr,sto mi je receno u PP. HVALA,Robert. Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 10. srpanj 2023. odgovoreno: 10. srpanj 2023. Bez obzira na navedeno Vi ne možete prodavati njen dio nekretnine već samo svoj suvlasnički dio. Bilo bi dobro da saznate, da li je ista još uvijek živa, odnosno da li ima imenovanog zakonskog zastupnika. Citiraj
Sanjastari246@gmail.com odgovoreno: 10. srpanj 2023. Autor odgovoreno: 10. srpanj 2023. Hvala,pokusao sam ali navode u Hr.ambasadi,putem maila,da samo osobno mogu dobiti inf.odnosno doci u Keln(sto nisam u mogucnosti).Napominjem da odrzavanje kuce,dvorista, placanje pausala ja placam,sto ce biti ako sve to zanemarim posto placam godinama I njen dio,Imam li pravo traziti povrat ulozenog? Robert Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 10. srpanj 2023. odgovoreno: 10. srpanj 2023. upravo sad, Sanjastari246@gmail.com je napisao: Imam li pravo traziti povrat Da, sudskim putem. čudo 1 Citiraj
Sanjastari246@gmail.com odgovoreno: 24. srpanj 2023. Autor odgovoreno: 24. srpanj 2023. Postovani,na koji nacin mogu saznati dali je ista ziva,I tko joj je imenovani zakonski zastupnik? Posto u PU,kazu,da se vodi ziva,ali da podaci nisu sigurni. Posto ima dvojno drzavljanstvo,dali u u Njemckom veleposlanstu ipak postoji odjel gdje mogu saznati za slucaj? Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.