Jump to content

Stablo ispred kuće na gradskom zemljištu


atinaa

Preporučene objave

Pozdrav, 

ispred kuće imam stari ogroman (cca 15 metara) bor koji je tu otkako se ja sjećam, cca 40 godina. Taj dio zemljišta ispred kuće je u vlasništvu grada. Bor svojim granama ide iznad našeg krova te se oluci konstantno moraju čistiti od iglica, inače se zaštopaju. Također, počela nam je pucati kuća na jednom dijelu, krenut ćemo u obnovu i rekli su nam građevinarci da moguće da je od korijena bora. Javili smo se u grad da bor sruše, no oni ne žele. Kažu da ga ja trebam srušiti! Bor je ogroman, trebala bih angažirati stručne ljude što koliko vidim i nije jeftino (dovoljno mi je što kuću moram adaptirati što godinama režem grane koje mi idu do kuće!), a usput, taj bor uopće nije na mom zemljištu. Što mi je dalje činiti, kome se obratiti? Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Usmeno, da. Predat ću i pisani zahtjev. Jasno mi je da ja ne smijem rušiti, ali prema njima smijem i moram ako se želim riješiti bora. Ista stvar je s košnjom trave. Iako prema komunalnom redu, grad treba kositi travu ispred naših kuća nekoliko puta godišnje, u našoj ulici ne kose pa svi susjedi ispred svoje kuće kose sami i svima je to u redu. Alternativa mi je da imam raslinje ispred kuće. U ulici je i jedna napuštena kuća gdje nitko ne živi (do vlasnika ne može nitko doći) i već je šikara i u dvorištu i ispred te kuće. Javila sam im se( pisanim putem) da riješe taj dio ispred te kuće, jer je to baš u mojoj blizini, svakodnevno prolazim onuda i nije mi svejedno. Prije mog javljanja njima, negdje u 5. mjesecu su tamo pokosili jednom i to samo jedan metar uz cestu, a do napuštene kuće ima još 7-8 metara. Na moj upit zašto ne pokose sve što je javna površina nisu reagirali, niti pokosili niti mi ikad odgovorili. Zato pitam kome i kako se obratiti ako grad ne reagira.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija