Jump to content

poljoprivredne parcele na moru


pinki s. mucibabic

Preporučene objave

Lijepi pozdrav!
Imam pitanje za poznavatelje problematike, a vjerojatno ce pomoci ne samo meni nego mnogima. Naime, posto je ovih dana/godina vecini nas posljednji vlak za kupiti nekretninu na moru, pa makar to bila njiva :) - zanima me jedna nejasnoca s poljoprivrednim zemljistem. Relativno jeftino se prodaju polj. parcele (10-30 eura/m2 za velicine taman dovoljne za gradnju) i redovito u oglasu pise da je odmah do gradevinske zone. Koliko je realno ocekivati da ce zona gradnje doci do tih parcela? Iako je ovaj sport prava lutrija, prema dosadasnjem sirenju urbanih zona, npr. na Viru, cini se lako moguce... Ja ionako ne mislim poceti gradnju bar 10 godina, tj. nece mi biti vazno...
Drugo pitanje, postavljanje kamp kucice. Znam da je u HR zabranjeno, osim u kampu. To cak prodavatelji po Dalmaciji isticu, ne smije se postaviti NISTA. S druge strane (u ocito drugoj drzavi), u Istri je to uobicajena praksa, i na oglasima agencija cesto pise poljoprivredna VIKEND parcela za postaviti kamp/mobilnu kucicu... Je li to poseban pojam, vikend parcela? Ili su skroz ilegalni? Ne razumijem, svugdje ih ima po Istri i takve se prodaju. I jos nesto, negdje sam procitala da opcenito kampica moze proci pod uvjetom da nije fiksirana niti prikljucena na infrastrukutru?? Takvo nesto bi trebalo vaziti za cijelu RH, valjda?
Trece, je li uz sve ove rizike, bolje kupiti obicnu poljoprivrednu parcelu (tipa istocna obala Istre +- 10 km od mora) pa na njoj legalno graditi "alatnicu" iliti zgradicu za poljoprivredne potrebe (mini vikendicu), naravno, uz OPG. Je li tu minimum povrsine 3000 m2 ili ipak manje?

Hvala puno unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija