Jump to content

Savjet


Robert Robert

Preporučene objave

Imam pitanje ako neko može pomoc, cura mi diže stanbeni kredit za nekretninu u koju bi i sam uložio, ali sad je pitanje dali se mogu nekako unaprijed zastitit da njoj ne padne na pamet i kaže mi da je njezino il me poželi izbacit:) Dali postoi mogucnost nekog ugovora prije ulaganja da me nemože izbacit dok me ne isplati ili nešto slično(možda je problem šta je onda ta nekretnina pod bankom dok se ne otplati) hvala.lp.

Uglavnom bilo kakav ugovor kojim bi se osigurao od takvih stvari, da mogu tu uc kad hocu a da je po zakonu:)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 13 sati , Robert Robert je napisao:

Uglavnom bilo kakav ugovor kojim bi se osigurao od takvih stvari, da mogu tu uc kad hocu a da je po zakonu:)

Ukoliko planirate živjeti u izvanbračnoj zajednici onda možete zaključiti Ugovor o uređenju imovinskih odnosa izvanbračnih drugova, a u kojem će se navesti što kome pripada, odnosno što se dešava u slučaju razvrgnuća zajednice.

Ukoliko samo vaša djevojka diže kredit vjerojatno će samo ona biti upisana kao vlasnik nekretnine u zemljišnim knjigama. Ukoliko ćete kredit i vi vraćati, odnosno ako ćete u nekretninu ulagati, a ne bude se radilo o izvanbračnoj zajednici, možete zaključiti ugovor kojime se definira visina vašeg ulaganja i njena obveza da vam isto isplati u slučaju razilaska. Ne znam o kojem bi se iznosu radilo pa možete pokušati ugovoriti i vaše pravo da stanujete u stanu dok vas ne isplati, ali u pravilu se ovo riješava isplatom (ako nema ugovora, onda sudskim putem postavljanjem zahtjeva za naknađivanjem uloženog uz predočenje dokaza) bez polaganja prava na nekretninu koja je vlasništvu druge osobe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija