Ante777 objavljeno: 11. kolovoza Dijeli objavljeno: 11. kolovoza Pozdrav, vozio sam bez vozače dozvole i pod utjecajem alkohola (0.9 promila) 6.7.2023, doneseno mi je danas riješenje s kaznom od 1150eur kako sad to dalje ide s kaznenim bodovima, 7.7 sam trebao ici polagati propise ali nisam mogao jer sam bio u pritvoru koliko shvaćam, trebao bi dobiti 9 kaznenih bodova i čim položim mi se oduzima vozačka na 2 godine? hvala svima unaprijed i ugodan dan Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 12. kolovoza Dijeli odgovoreno: 12. kolovoza Ako si mlađi od 24 godine onda je točno za 9 bodova.Možeš polagati ali ti neće izdati vozačku sljedeće 2 godine. drot13 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ante777 odgovoreno: 12. kolovoza Autor Dijeli odgovoreno: 12. kolovoza jel se mogu ja nekako žalit na to Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
drot13 odgovoreno: 12. kolovoza Dijeli odgovoreno: 12. kolovoza Ako imaš pravo žalbe (piše ti na papiru koji si dobio), onda se možeš žaliti. Da ti po žalbi i smanje kaznu, bodovi su uvijek isti, tako da ti to tu ne pomaže. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ante777 odgovoreno: 12. kolovoza Autor Dijeli odgovoreno: 12. kolovoza na bodove se ne mogu žalit nikako? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
drot13 odgovoreno: 12. kolovoza Dijeli odgovoreno: 12. kolovoza Ne, ako dobiješ pravomoćnu osuđujuću presudu za ove prekršaje, puni bodovi idu automatski. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ante777 odgovoreno: 12. kolovoza Autor Dijeli odgovoreno: 12. kolovoza znači da čekam od MUPa presudu Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
drot13 odgovoreno: 12. kolovoza Dijeli odgovoreno: 12. kolovoza U prvom komentaru pišeš da si dobio rješenje. Kako se zove papir koji si dobio i od koga si ga dobio (ovo na čemu je napisana kazna)? Prekršajni nalog od policije? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ante777 odgovoreno: 12. kolovoza Autor Dijeli odgovoreno: 12. kolovoza dobio sam presudu od suda, 3 mjeseca zabrane upravljanjem motornim vozilom i 1150e još nisam dobio ništa od MUPa al očekujem da ću dobit Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
drot13 odgovoreno: 12. kolovoza Dijeli odgovoreno: 12. kolovoza Nećeš ništa dobiti od MUP-a, to je to. Sud je poslao njima i tebi, oni će ti automatski upisati bodove i to je to, nemaš pravo na vozačku iduće dvije godine. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ante777 odgovoreno: 12. kolovoza Autor Dijeli odgovoreno: 12. kolovoza (uređeno) to znači samo za B kategoriju ili? imam posao dogovoren za koji mi prijevoz treba pa zato pitam... uređeno: 12. kolovoza od Ante777 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
drot13 odgovoreno: 13. kolovoza Dijeli odgovoreno: 13. kolovoza Ovo se odnosi na vozačku dozvolu kao takvu, znači sve kategorije, na žalost ništa od posla. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ante777 odgovoreno: 14. kolovoza Autor Dijeli odgovoreno: 14. kolovoza (uređeno) a da se presuda promjeni nekako? pogotovo jer su me pijanog u stanici natjerali da potpišem neke papire i slično... uređeno: 14. kolovoza od Ante777 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 14. kolovoza Dijeli odgovoreno: 14. kolovoza Kao prvo na sudu si priznao prekršaj (piše u presudi). Možeš se žalit VPS-u u roku 8 dana od zaprimanja presude. Može se presuda preinačiti samo u visini zabrane i visini novčane kazne ali bodove dobivaš i neće ti izdat vozačku. Što si točno potpisivao? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
drot13 odgovoreno: 15. kolovoza Dijeli odgovoreno: 15. kolovoza prije 22 sati , Ante777 je napisao: a da se presuda promjeni nekako? pogotovo jer su me pijanog u stanici natjerali da potpišem neke papire i slično... Ako je presuda pravomoćna, nema promjene. To što si nešto pijan potpisivao (ne potpisuješ priznanje prekršaja, nego preuzimanje obrazaca) nema utjecaja na počinjenje prekršaja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ante777 odgovoreno: 25. kolovoza Autor Dijeli odgovoreno: 25. kolovoza jel zabrana izdavanja vozače vrijedi od presude ili od kad položim? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
drot13 odgovoreno: 26. kolovoza Dijeli odgovoreno: 26. kolovoza Od presude. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ante777 odgovoreno: 27. kolovoza Autor Dijeli odgovoreno: 27. kolovoza znači pošto ja još nisam položia već mi prošlo misec dana odnosno imam još 11 mjeseci i godinu dana zabrane? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 28. kolovoza Dijeli odgovoreno: 28. kolovoza (uređeno) Moraš dobit Rješenje od policije da ne možeš polagati vozački 2 godine.Kad nastupi izvršnost tog rješenja počne ti reći rok od 2 godine. Vidi čl.286 st.7 i 10 https://www.zakon.hr/z/78/Zakon-o-sigurnosti-prometa-na-cestama uređeno: 28. kolovoza od sivko drot13 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ante777 odgovoreno: 2. listopada Autor Dijeli odgovoreno: 2. listopada digao sam plaću, ovdje piše da ako platim 2/3 u ostavljenom roku da se smatra kazna placenom ali ne pise taj ostavljeni rok, jel to 90 dana ili? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 3. listopada Dijeli odgovoreno: 3. listopada Pa lijepo ti piše u presudi (stranica 2), u roku 90 dana. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.