Jump to content

Prekršaj protiv javnog reda i mira


Petar133

Preporučene objave

Bila je prijava protiv mene od strane jedne osobe da sam galamio i udarao po njegovom autu ispred stambene zgrade. Nema svjedoka (osim njega koji tvrdi da je bio u autu), a policija nije utvrdila oštećenje auta. Riječ protiv riječi.
 

Prvostupanjska presuda je dosuđena u korist druge stranke tj. da sam kriv. Biti će uložena žalba.

Mene zanima kako je moguće da na nečiju riječ netko bude osuđen ? Dakle, bez dokaza, moja riječ protiv njegove. Nitko u zgradi ništa nije čuo (to je i dotična osoba izjavila), niti je on imao bilo kojeg svjedoka.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iskaz svjedoka/žrtve je dokaz u postupku, a u ovom konkretnom slučaju je slobodno sudačko uvjerenje takvo da mu je poklonio potpuno povjerenje. To je pravno tako moguće i nije ništa neobično, a na žalost, nema nekog jednostavnog rješenja koje bi ti tu primijenio. Možeš se žaliti, pa će Visoki prekršajni sud sve pogledati, a kako će odlučiti, nije moguće predvidjeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Je, on je žrtva i svjedok, a kao svjedok ne smije lagati, a ti kao okrivljenik smiješ. Nezgodno je kad je riječ protiv riječi, ali kakva god da presuda bude, jedna strana će se tako osjećati, a u ovom konkretnom slučaju si to ti.

Što se tiče pravnog okvira, samo se stavi u poziciju da si ti žrtva. Bi li ti bilo prihvatljivo da oslobode počinitelja jer nema drugih svjedoka osim tebe?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gdje piše da on ne smije lagati ? :) Tako je, nezgodno je. Zato i mislim da presuda nema smisla.

Bilo bi mi prihvatljivo, i mogao bi sjest i plakat jer zdrav razum kaže da riječ protiv riječi nema smisla. Po tome možemo na sud svi svaki dan. Ovdje govorimo o tome da je on rekao da sam lupao po autu, a policija je utvrdila da nema oštećenja na autu. Šta je to ako nije laž ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 6 minuta, Petar133 je napisao:

Gdje piše da on ne smije lagati ? 

Piše u zakonima. Svjedok je dužan govoriti istinu, a lažno svjedočenje je kazneno djelo. S druge strane, okrivljenik se može braniti kako god želi, smije i lagati. Govorimo o formalnim odredbama, naravno da u praksi svatko može lagati.

 

prije 6 minuta, Petar133 je napisao:

Bilo bi mi prihvatljivo

Kako da ne, isto kao što ti je i ovo prihvatljivo....:palac:

 

prije 6 minuta, Petar133 je napisao:

Ovdje govorimo o tome da je on rekao da sam lupao po autu, a policija je utvrdila da nema oštećenja na autu. Šta je to ako nije laž ?

Pa ne mora auto obavezno biti oštećen lupanjem... Lupe se i dva auta, pa na nekima nema nikakve štete...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rekli bi "piše i na plotu" :). Kako bi uopće dokazao lažno svjedočenje ako je riječ protiv riječi ? Zaista, bilo bi mi prihvatljivo da sam u drugoj poziciji. Mislim si općenito na neke životne situacije "možeš se j***, nemaš svjedoka", no očito sam se prevario.  Što se tiče lupanja, ma daj :) ... 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija