Jump to content

Novac mi je zabunom isplačen na privatni tekući račun


PohanaJabuka

Preporučene objave

prije 1 sat, PohanaJabuka je napisao:

Radim preko freelancing platforme Upwork i nisam bio svjestan da se novac automatski isplacuje nakon što pređem određenu cifru (mislio sam ga podići kada mi stigne poslovna kartica). Da li mogu sada prebaciti dio novca koji sam zaradio nakon otvaranja obrta na žiro, ili bih sve trebao provući kao ino-doh?

Nema više razlike žiro / tekući / neki treći, sve uplate možeš primati na bilo koji račun.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Od 1. siječnja 2023. na snazi su izmijenjene odredbe propisa o porezu na dohodak, kojima se, u poreznom smislu, isplate fizičkim osobama na tekući račun izjednačavaju s isplatama na žiroračun. Drugim riječima, svi primici fizičkih osoba za koje je ranije bila propisana obveza isplate na žiroračun, od početka ove godine mogu se isplaćivati i na tekući račun, odnosno brisan je uvjet njihove isplate isključivo na žiro račun. Propisi su izmijenjeni u cilju administrativnog rasterećenja poreznih obveznika koji ostvaruju dohotke iz više izvora, te pojednostavio način isplate i smanjili dodatni troškovi.

Načini isplate primitaka fizičkim osobama uređeni su čl. 86. Zakona o porezu na dohodak (Nar. nov., br. 115/16 – 151/22; u nastavku: Zakon) te čl. 92. Pravilnika o porezu na dohodak (Nar. nov., br. 10/17 – 3/23; u nastavku: Pravilnik). Prije posljednjih izmjena navedenih propisa, kao osnovni način isplate primitaka bio je propisan žiroračun, a kao iznimke bili su propisani primici koji se mogu isplatiti na tekući račun (npr. plaće, dohodak od kapitala i dr.), te u gotovini."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija