Jump to content

Slikanje poruka i pokazivanje dalje


Caky43

Preporučene objave

Pozdrav,

ovako kolegica s posla mi je ušla na računalo koje ima postavljenu šifru, dok ja nisam bila u uredu, te je očito brljala po računalu. Ušla je u Teams koji je bio zatvoren jer sam cijeli dan bila na istom računalu, te je čitala razgovore s drugim kolegama, a neke razgovore je čak i uslikala. Kasnije je te slike pokazivala trećoj kolegici da ju upita što misli o tim porukama. Nažalost, ne znam zašto je to napravila. Prijava poslodavcu vjerojatno ne bi donijela ništa jer joj nije prvi put da je prijavljujem niti prvo kazneno djelo koje je na poslu napravila. Radimo u javnoj službi.

Ima li netko iskustva sa sličnim prijavama na policiji? Kako oni to istražuju? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako sumnjaš da je počinjeno kazneno djelo (po opisanom, je, neovlašteni pristup), možeš prijaviti i policija će postupati. Po ovom, dokazivanje bi bilo jednostavno (ima fotke na mobitelu i pokazivala ih je svjedocima), a kakvu bi sud odredio kaznu, nemoguće je reći (nema tu neke velike sudske prakse). 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija