Moveon objavljeno: 16. rujan 2023. Dijeli objavljeno: 16. rujan 2023. Pozdrav, volila bi biti informirana o sljedecem: nasa majka zivi s sestrom u kuci. Kucu je nasljedila sestra od oca. To je uredu. Dali je moguce da su sklopili ugovor o uzdrzanju starije osobe - hoce li nakon smrti nase majke sve moja sestra nasljediti???? I Ako su sklopili takav ugovor, ili cak skrbnistvo nad majkom, kako bi to mogla doznati? One mi nece reci istinu. - Zalosno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 17. rujan 2023. Dijeli odgovoreno: 17. rujan 2023. prije 23 sati , Moveon je napisao: Dali je moguce da su sklopili ugovor o uzdrzanju starije osobe Nema takvog ugovora. Ili ugovor o doživotnom uzdržavanju ili Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju. prije 23 sati , Moveon je napisao: hoce li nakon smrti nase majke sve moja sestra nasljediti???? Ovisi što su sklopile i da li su uopće išta sklopile. U svakom slučaju majka slobodno raspolaže sa svojom imovinom i tu ništa ne možete. prije 23 sati , Moveon je napisao: Ako su sklopili takav ugovor Provjerite, ima li zabilježbi tereta u zemljišnim knjigama, ako majka ima u vlasništvu ili suvlasništvu kakvu nekretninu koja može biti predmet ugovora. prije 23 sati , Moveon je napisao: ili cak skrbnistvo nad majkom Nema takvog ugovora. Imenovanje skrbnika moguće je jedino, ako je majci oduzeta poslovna sposobnost (djelomično ili u cijelosti), tada informaciju možete dobiti od nadležnog CZSS. prije 23 sati , Moveon je napisao: One mi nece reci istinu Zakonski nisu dužne. Moveon i čudo 1 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Moveon odgovoreno: 18. rujan 2023. Autor Dijeli odgovoreno: 18. rujan 2023. Zanima me, ako je majka npr. Lisena poslovne sposobnosti ili djelomicno lisena - onda je bila valjda kod kakvog psihijatra. Ili je dovoljna diagnoza od dr. Opce prakse - demencija? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 18. rujan 2023. Dijeli odgovoreno: 18. rujan 2023. prije 2 minuta, Moveon je napisao: Zanima me, ako je majka npr. Lisena poslovne sposobnosti ili djelomicno lisena - onda je bila valjda kod kakvog psihijatra. Ili je dovoljna diagnoza od dr. Opce prakse - demencija? Sud je taj koji je jedini ovlašten rješenjem lišiti osobu poslovne sposobnosti. čudo i Moveon 1 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Moveon odgovoreno: 18. rujan 2023. Autor Dijeli odgovoreno: 18. rujan 2023. Na ciji zahtjev? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 18. rujan 2023. Dijeli odgovoreno: 18. rujan 2023. prije 9 minuta, Moveon je napisao: Na ciji zahtjev? CZSS. čudo i Moveon 1 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Moveon odgovoreno: 18. rujan 2023. Autor Dijeli odgovoreno: 18. rujan 2023. Dali se moze u CZSS - samo s svojom izkaznicom doci i traziti informacije o statusu majke? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Moveon odgovoreno: 20. rujan 2023. Autor Dijeli odgovoreno: 20. rujan 2023. Dana 18. 09. 2023. u 22:44, Moveon je napisao: Puno hvaala, Borbena7!!!!!👌💥 Ako majka moze najnormalije svoju mirovinu na banci dizati, onda najvjerovatnije nije pod nicijoj skrb. Tako da netrebam vrsiti upit na CZSS-u. Borbena7 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.