Jump to content

Datum odjave kod izvanrednog otkaza


Maja0906

Preporučene objave

Radila sam kod privatnika, na ugovor na određeno vrijeme. Radilo se od ponedjeljka do subote, bez nekog određenog radnog vremena nego ovisno o potrebama posla tj o narudžbama. Znači, samo mi je nedjelja bila slobodna bez obzira na odrađene radne sate. Zbog maltretiranja kolegice tj buduće voditeljice bila sam primorana dati otkaz kako bih sačuvala zdravlje i živce. Zadnji radni dan mi je bio 19.08., otkaz sam dala sa 21.08., pismenim putem .No jučer sam saznala da sam odjavljena sa 19.08., taj dan sam radila , vlasnik me uvjerava da je to po zakonu , no meni logika nalaže ako sam odjavljena sa tim datumom da ispada da taj dan nisam ni radila. U programu na računalu postoji aplikacija putem koje smo se prijavljivali i odjavljivali sa posla , znači ima pisani trag da se vidi da sam radila. Na račun mi je isplaćivao minimalac ali sam dobivala i dio na ruke. Ukupna neto plaća mi je bila 850 eura. Na plaći za kolovoz nisam dobila ništa na ruke, vjerojatno jer je bio ljut zbog otkaza, no imam pisanu poruku u kojoj se vidi da sam ga upozorila na maltretiranje no nije reagirao. Obzirom da sam računala da je otkaz sa 21.08. išla sam se prijaviti sa 20.08. na zdravstveno , obzirom da se moram javljati svaka 3 mjeseca po novom zakonu, zato sam išla tako kasno kako bih si uštedila vrijeme ponove prijave, i u biti izgubila zdravstveno osiguranje , no da nisam tada išla ne bih uopće znala kada me je odjavio. Molim vas sad info, da li je zakonski u redu što me odjavio sa 19.08. a ne sa 21.08. kada sam poslala pisani otkaz. Da li da poduzimam ikakve mjere u vezi nečega ili ne, nisam ni sama pametna. _Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , Maja0906 je napisao:

Molim vas sad info, da li je zakonski u redu što me odjavio sa 19.08. a ne sa 21.08. kada sam poslala pisani otkaz. Da li da poduzimam ikakve mjere u vezi nečega ili ne, nisam ni sama pametna.

Kod izvanrednog otkaza nema obveze pridržavanja otkaznog roka (samo obveze dokazivanja opravdanog razloga otkaza).

Datum odjave jest zadnji dan rada - dakle, ako ste zadnji dan radili 19.8. onda vam je to dan odjave (i pretpostavlja se ste taj zadnji dan također radili i pripada vam plaća i za taj dan).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija