Jump to content

Ostavinska rasprava


gravosa

Preporučene objave

Postovanje

Majka mi je umrla prije 3 mjeseca, jos uvijek nisam dobio nikakvo pismo za ostavinsku raspravu pa me zanima da li se postupak pokreće nakon što sud primi smrtovnicu ostavitelja, izvadak iz matice umrlih po "sluzbenoj duznosti" i onda cekam neko pismo od suda ili ja moram uzet pravnika i preko njega pokrenuti ostavinski postupak.

Nema problema, je cu uzeti pravnika danas ako treba ali ako prvo moram cekat nesto od suda, neki poziv na ostavinsku raspravu volio bih znati koliko se ceka na to "pismo".

Znam da to sve ovisi od suda do suda ali ima li neki prosjek koliko se ceka, mjesec, dva sest mjeseci. Tako da znam hocu li sad u ponedjeljak uzeti pravnika ili cekati nesto od suda slijedecih pola godine.

Ako je bitno, radi se o Dubrovniku.

 

Hvala na odgovorima

Ivan 

uređeno: od gravosa
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ostavinsku raspravu vodi Javni bilježnik, kao povjerenik suda i kada mu sud povjeri vođenje ostavinske rasprave dade bilježniku i rok za provođenje iste.

Ako znate koji je bilježnik prema mjestu prebivališta nadležan za vođenje ostavinske, možete kod njega provjeriti kada će ista biti. 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija