iva230 objavljeno: 23. rujan 2023. objavljeno: 23. rujan 2023. Evo ovako ja imam kucu na svoje ime znaci kuca je bas moja i moj tata je umro ali imao je dugove i sada cekam ostavinsku raspravu... mene zanima ako se odreknem svega cak i dugova mogu li zbog odricanja duga i svega ostati bez svoje kuce Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 23. rujan 2023. odgovoreno: 23. rujan 2023. Na ostavinskoj raspravi se možete odreći svog nasljednog dijela i to je to. Niste nasljednik, ne odgovarate za dugove ostavitelja, a Vaša imovina nemam baš nikakve veze sa ostavinskom raspravom. Citiraj
iva230 odgovoreno: 23. rujan 2023. Autor odgovoreno: 23. rujan 2023. Znaci nemaju mi pravo uzet kucu zbog dugova kojeg se odricem Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 23. rujan 2023. odgovoreno: 23. rujan 2023. Ne odričete se dugova na ostavinskoj raspravi već nasljedstva. Kad niste nasljednik, onda ne možete ni odgovarati za tuđi dug, pa se tako ne može ni namirivati tuđi dug sa Vašom imovinom, kućom. Bitno je da se odreknete nasljednog dijela u cijelosti (nikako odricanje u korist nekog od sunasljednika). Miran89 i čudo 1 1 Citiraj
iva230 odgovoreno: 23. rujan 2023. Autor odgovoreno: 23. rujan 2023. Uredu hvala puno na objasnjenju Borbena7 i čudo 2 Citiraj
drot13 odgovoreno: 24. rujan 2023. odgovoreno: 24. rujan 2023. I samo pazi da ne bi ulazila u neke eventualne kombinacije s drugim nasljednicima na način da se odričeš u korist nekoga, jer takvim oblikom odricanja prihvaćaš dugove. Znači, jednostavno se odričeš i to je to. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.