ive007 objavljeno: 26. rujna Dijeli objavljeno: 26. rujna Poštovani, Moja punica je napravila Ugovor o domsrtnom uzdržavanju sa svojim sinom bez znanja svoje kćeri . On se je upisa kao isključivi vlasnik kuće. Sada kao vlasnik traži deložaciju svoje sestre i mene iz stana u toj kući. Da li možemo ignorirati taj zahtjev za iseljenje i tražiti poništenje Ugovor o domsrtnom uzdržavanju jer on (njen sin) ne ispunjava svoje obaveze, niti uzdržava majku, već se ona financijski sama uzdržava od svoje Njemačke mirovine od 1000eura i kćerine i moje pomoći u kućanskim poslovima (majka-Punica se slaže sa poništenjem jer se je prevarila , ali sin neće ni da čuje). Hvala unaprijed na svim prijedlozima ! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
lawbydesign odgovoreno: 26. rujna Dijeli odgovoreno: 26. rujna prije 2 sati , ive007 je napisao: Da li možemo ignorirati taj zahtjev za iseljenje i tražiti poništenje Ugovor o domsrtnom uzdržavanju jer on (njen sin) ne ispunjava svoje obaveze, niti uzdržava majku, već se ona financijski sama uzdržava od svoje Njemačke mirovine od 1000eura i kćerine i moje pomoći u kućanskim poslovima (majka-Punica se slaže sa poništenjem jer se je prevarila , ali sin neće ni da čuje). Pobijanje ugovora o dosmrtnom uzdržavanju može se provesti u slučaju da ga je sklopila ograničeno poslovno sposobna stranka, ako su pri sklapanju ugovora postojale mane volje, ako se radi o pobijanju pravnih radnji dužnika na štetu vjerovnika te u slučaju povrede načela jednake vrijednosti činidbe. Mane volje koje mogu postojati prilikom sklapanja ugovora su prijetnja, prijevara i zabluda. Pobijanje ugovora o dosmrtnom uzdržavanju može se tražiti i zbog povrede načela jednake vrijednosti činidbe što znači da postoji nerazmjer u odnosu na činidbu i protučinidbu. Rekla bih da je u vašem slučaju potonje (nerazmjer), ali i prijevara ili zabluda dolaze u obzir ako ih je moguće dokazati. Pobijanje ugovora može se tražiti u roku od godinu dana od saznanja za razlog pobojnosti. Protekom tog roka ugovorna strana gubi pravo na pobijanje ugovora o doživotnom uzdržavanju. To pravo svakako će prestati protekom roka od tri godine o dana sklapanja ugovora. Svakako ćete trebati angažirati odvjetnika i ako je sporazum neizgledan, slijedi sudski postupak. drot13 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.