Jump to content

Prijevara?


anonimno

Preporučene objave

Posudili smo frendu puno love za neki hitan posao bez ugovora. Trebao je novac vratiti za mjesec dana uz 10% kamatu no novac nije vratio 6 mjeseci ali je obećavao da će platit kamatu kakva je dogovorena za 6 mjeseci što nije učinio. On je taj novac ulagao u svoje poslove i zaradio a mi ostali bez kune naknade. Kad ga tražimo da plati kamatu koju je sam obećao prijeti nam tužbom. Ima li on osnove za tužbu s obzirom da je sam obećao takvu kamatu a i zaradio na našim novcima i dali bi mi njega mogli tužit za prijevaru? Kao dokaz naših dogovora imamo samo e-mail i sms poruke, ali je to dovoljno za pokretanje tužbi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moram biti prvo siguran da ja nisam napravio kazneno djelo kad sam pristao da mi plati tako visoku kamatu da nebi još ispao kamatar pa da on mene može tužit. Osim toga me zanima dali je E-mail i sms poruka dovoljan dokaz u svezi našeg dogovora i visine kamate s obzirom da se u današnje vrijeme svašta može slati internetom pod tuđim imenom itd?

Uglavnom on me namamio da mu posudim jer je znao je da će imati veliku korist i zaradu preko mog novca ali kad je zaradio "zaboravio" je naš dogovor i pravio se blesav pa još prijetio da će on mene prijavit za kamatarenje. Kako stoje tu stvari s obzirom da nemamo sklopljen ugovor niti je dano nešto u zalog niti sam tip za nasilničke obračune po tom pitanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo u tome je stvar! Jer bez obzira što nisam ja tražio takvu kamatu nego je on sam ponudio i obećao jer je znao da mu se isplati i da će zaradit, i na kraju ga nisam ni tražio taj cijeli iznos nego samo pola ipak moram biti siguran da nisam i ja učinio prekršaj. A valjda i to što nismo imali potpisan ugovor dokazuje da se radilo o prijateljskoj posudbi bez namjere da ga iskoristim ili ucjenim ili činim bilo što nasilničkim putem - mislim tko bi normalan dao nekom silan novac bez ugovora i garancije osim ako se ne radi o članu obitelji ili prijatelju u kojeg se imalo povjenja- koje je na kraju bilo iskorišteno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Ako se smijem uključiti, uljudno molim za odgovor. Imam UGOVOR O DIOBI ZAJEDNIČKE IMOVINE. Tim ugovorom podjelili smo stabmene cjeline, koje sa nalaze na JEDNOJ katastarskoj čestici i uknjižili se na Sudu. Dvorište, iako smo podjelili, nismo uknjižili. Sada jedan od potpisnika ovjerenog ugovora o diobi ne pristaje na podjelu dvorišta po tom ugovoru. Započeo sam neke radove na (po ugovoru) mom djelu, on me tužio sudu, a Sud donio odluku, da sve moram vratiti u prvobitno stanje, jer sam prekoračio odredbe ZV članak 41. Imam li šanse na Županijskom Sudu, jer POSTOJI UGOVOR, OVJEREN I POHRANJEN NA SUDU. Hvala na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija