Jump to content

Ugovor o darivanju


grga cvarak

Preporučene objave

Pozdrav, molim Vas za pomoc ako netko zna.. 

Stan je u ocevom vlasnistvu. Moja sestra zeli uloziti par tisuca eura u obnovu prozora ali pod uvjetom da jok otac daruje stan 1/1. Ona ne zivi u tom stanu kao ni ja. U stanu zivi moj otac, majka i druga sestra sa djecom. Sestra koja zeli da stan naa njoj glasi odnosno da ga dobije preko darovnog ugovor a stavila je jos jedan ugovor da  AKO bi se prodao stan u buducnosti bi dobiveni iznos novca podjelili na 3 djela  s tim da bi ona od toga dobila i ono sto bi ulozila (obnova prozora vrata). A ja i moja druga sestra bi se trebali sloziti s tim da ona Bude vlasnica. ako se mi slozimo da ona postane vlasnica stana, mozemo li mi tim ugovorom koji nam je ponudila u slucaju prodaje stana da bi dijelili novac s nama staviti da je stan OBavezno prodati u roku od godinu dana kada roditelji umru? Drzi li to vodu? Ja mislim da ne, jer tko je moze natjerati da proda stan u svom vlasnistvu 1/1? ! Slozio bih se s tim da bude vlasnica na papiru pod uvjetom da znam da iman dobit od prodaje stana. Ali tko mi moze Garantirati da ce ga ona za par godina htjeti prodati.. Molim vas savjet kako da se osiguram i sta mi je najpametnije napraviti. HVALA, LP

 

uređeno: od grga cvarak
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 19 minuta, grga cvarak je napisao:

Drzi li to von?

Ne. 

prije 19 minuta, grga cvarak je napisao:

Ja mislim da ne, jer tko je moze natjerati da proda stan u svom vlasnistvu 1/1? ! Slozio bih se s tim da bude vlasnica na papiru pod uvjetom da znam da iman dobit od prodaje stana.

Čemu uopće darovanje stana sestri koja bi po prodaji (ako bi je i bilo) dijelila dobit s vama? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

upravo sad, Borbena7 je napisao:

Ne. 

Čemu uopće darovanje stana sestri koja bi po prodaji (ako bi je i bilo) dijelili dobit s vama? 

Ja mislin da ona s tim internim ugovorom zapravo zeli nama zamazat oci ( ako se proda dijelit ce s nama novce) kako bi postala vlasnica stana. vjerovat joj ili ne... Hm.. Smatram da je bolje da otac stan daruje nama troje na tri djela. Pa ako dodje do prodaje dijelimo s tim da ona ne ostaje ostecena jer ce dobit to sta je i ulozila. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema tu nikakvog "internog ugovora", to ne postoji. Ne dajte se navući na ove termine.

Neka otac uživa vlasništvo do svoje smrti, pa ga na ostavinskoj raspravi svi nasljeđujete kao nasljednici, a ona neka traži da se Vaš dio umanji za iznos koji je ona uložila. Ako se Vi ne bi složili, ona bi u parnici lako mogla dokazati uložena sredstva. Prema tome, neka uloži i neka čuva dokaze o tim i investicijama.

Opreza radi, otac joj može ovjeriti i Izjavu kod JB, a s kojim potvrđuje da je ona uz njegovu suglasnost za određenu namjenu uložila isključivo svoja sredstva u točnom iznosu kojeg je već uložila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija