Jump to content

Prodaja udjela u vlasništvu stana


User11

Preporučene objave

  • 2 tjedna kasnije...

Poštovani, pokušao sam prodati ali advokat kupca kaže da ne mogu jer nisam nigdje upisan kao vlasnik. Kaže da bi se trebao uknjižiti na zemljište/parcelu (dvorište mog stana) koju je druga osoba prepisala prošle godine na sebe tužbom (zbog ogluhe iako je vlasnik parcele davno umro). Ima li nekog rješenja?

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa normalno da ne mogu prodavati tuđe, mislio sam prodavati udio vlasništva u stanu. Obzirom da kuće nema u zemljišnim knjigama, ponovno sam provjerio građ. dozvolu. Zahtjev je predan u 8/1967 a rješenje je izdano u 11/1968 i postalo pravomoćno u 12/1968. Obzirom da vlasnici većeg dijela kuće u kojoj se nalazi moj stan nisu predali zahtjev za legalizacijom, da li to znači da kuća može biti srušena? Ili će se morati platiti kazna?

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je kuća izgrađena u skladu s građevinskom dozvolom ( i nije kasnije dograđivana), ne vidim potrebe za legalizacijom. To možete razjasniti s nekim arhitektom ili mjernikom, kad objekt već nema uporabnu dozvolu zbog tko zna kojeg razloga. Možete i sami pokrenuti postupak za ishođenje uporabne dozvole, ali uz tolike izmjene i tumačenja zakona, tko zna koja je trenutna procedura. Prije petnaestak godina ste mogli s pravomoćnom građevinskom dozvolom ući u nadležni gradski ured koji bi na neviđeno izdao uporabnu dozvolu, bez izlaska na teren. Nekako sumnjam da je nešto takvo moguće i danas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jeste li sigurni da zgrada nije upisana u ZK, niti stan u KPU?

Zatim, jeste provjerili točne čestice u ZK i dodatno postoji li otvorena KPU za taj stan? Ako niste sigurni možete otići na sud i da vas potraže pod imenom i prezimenom jer imate pravni interes. To su prvi koraci, a nije mi jasno jeste to pogledali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija