Jump to content

Psihološka procjena oca


Evolet5

Preporučene objave

Da li se može preko CZSSa tražiti psihološka procjena oca ako majka smatra da nije podoban za svoju djecu? Naime, u saznanju sam kako je otac neko vrijeme proveo u komuni a o čemu je centar bio obavješten od strane njegove obitelji. Koliko znam po povratku iz iste navodno nije kontaktirao s centrom. Otac djece ne radi niti traži posao, te sukladno tome već par mjeseci ne uplaćuje alimentaciju. Da li je CZSS dužan provesti provjeru oca ili se to provodi drugim postupcima? Mogu li od centra tražiti da se otac obavezno jednom ili 2 tjedno.javlja na razgovor psihologu ili psihijatru te testira na opijate?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ocu su viđanja određena dok je još radio na brodu. Svaki vikend kada je doma. Sada je doma stalno pa ni te vikende kad bi trebao uzeti djecu ili ih ne uzme ili ih uzme ali im brani da vide bilo koga drugoga u kućanstvu i imaju ikakvih interakcija s ostalim ukućanima. Ovrha na alimentaciju je pokrenuta samo ne znam odakle će se naplatiti jer on ne radi, posao ne traži a s obzirom i ne neke nedavne sumnjive radnje i provedeno vrijeme u komuni koje je svakako bilo prekratko, pitanje je jeli uopće sposoban više radit. Na djecu se dere predamnom, a kada su sa njim 90% vremena spava. Djeca nisu blesava. Starije dijete ima 7 godina i veoma dobro vidi stvari oko sebe

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Očito imate odluku koja nije usklađena sa novonastalim okolnostima.

Možete se obratiti CZSS s namjerom da u konačnici sudskim putem tražite i novi način uređenja susreta i odnosa oca s djecom. Također ovom prigodom obavijestite CZSS da otac neuredno izvršava svoje obveze vezano za kontinuirano održavanje odnosa sa djecom; da ne izvršava svoju obvezu na ime alimentacije, te da ima ovisničku prošlost koja se održava na kvalitetu odnosa s djecom. Pa ćete prema njihovoj reakciji na situaciju vidjeti u kojem smjeru da dalje postupate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem. Nedavno se dogodila situacija da su djeca otišla kod oca, pri čemu je starije dijete htjelo ostati kod njega a mlađe dobilo napad panike i vrišteći izjurilo iz kuće (starijem djetetu sam nosila stvari za školu) kad me vidjela. Otac ju je dok je jurila iz kuće još barem 3x u prolazu izudarao šibom. Malena je kasnije rekla da je jedva pobjegla jer joj je prvo držao vrata da ne može izaći i branio da dođe k.meni uz deranje i vikanje neka mlađa više ne dolazi i da neka ju ne dovodim. Napominjem da ju ni taj dan nisam dovela niti njega zvala da uzme djevojčice..sam je zvao i rekao da dođu. Smije li se otac uopće tako ponašati i braniti djetetu odlazak kući ako ono jasno daje do znanja da ne želi spavati kod njega iako je to bio dan kad bi po sudskoj odluci djeca trebala biti s njim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 minuta, Evolet5 je napisao:

Smije li se otac uopće tako ponašati i braniti djetetu odlazak kući ako ono jasno daje do znanja da ne želi spavati kod njega iako je to bio dan kad bi po sudskoj odluci djeca trebala biti s njim?

Naravno da ne smije. Isto tako, to fizičko kažnjavanje je neprihvatljivo, kao i izražavanje pred djetetom da više ne dolazi. S djetetom treba razgovarati, jer ne bježe djeca od roditelja bez razloga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija