Jump to content

Ovrha na dva mjesta


bivan

Preporučene objave

Molim savjet . Ovrha od B2 Kapital zaprimljena početkom godine i provodi je FINA, a FINA je automatski blokirala moje račune. Obzirom da sam u mirovini mirovinsko je počelo preusmjeravati dio mirovine FINI i ona je provodila isplatu prema B2 vidljivo na izvodu mirovinskih primanja od mirovinskog. Od srpnja mjeseca obustavu na mirovinu provodi i mirovinsko pljenidbom dijela mirovine isto za B2 za istu ovrhu što sam saznao na izvodima mirovine i odlaskom po informacije u mirovinsko za isto gdje su mi rekli da su zaprimili ovrhu od B2 i da je provode,

E sada kvaka - na mirovinskom mi ne uzimaju cjelokupni iznos pljenidbe novčanih sredstava sukladno ovršnom zakonu nego veći dio dopuštene svote (1/3 mirovine) a manji dio dopuštene svote pljenidbe i dalje preusmjeravaju prema FINI gdje prema izvodima na mirovini je vidljivo da FINA taj manji dio svote isto i dalje isplaćuje prema B2 za već rečenu predmetnu ovrhu.

Kako to za istu ovrhu istovremeno se angažiraju dva subjekta u provedbi naplate.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam , HZMO na šalteru ne daje gotovo ništa od informacija tražio sam pismeno očitanje ali već mi nisu odgovorili na nekoliko zamolbi, zvao sam B2 ali informacije od njih u "rukavicama" postupamo prema zakonu. Bilo je od strane B2 prije za dug od PBZ (to je ovaj isti) poslali su na HZMO kopiju a isplata je išla na PBZ a PBZ je tada pismeno odgovorio da nema ništa sa mnom i da za sve tražim od B2 jer su oni prodali dugovanje cesijom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija