Jump to content

Golubovi u ventilaciji zgrade-firma za upravljanje ignorira


Kia3

Preporučene objave

Golubovi su nam se nastanili na zajedničkom ventilacijskom otvoru zgrade te u našem stanu u ventilacijskom otvoru kupaonice napravili gnijezdo. Muž i ja smatramo da se to dogodilo zbog neadekvatnog održavanja zgrade, jer zgrade trebaju na ventilaciji imati rešetku koja onemogućava da se takve stvari događaju. Zbog smrada i nametnika kojima golubovi hrane svoje mlade bili smo primorani zatvoriti ventilacijski otvor kupaonice. U dogovoru s predstavnicom stanara kontaktirali smo firmu zaduženu za upravljanje zgradom prije mjesec dana, a oni još uvijek nisu poduzeli ništa iako su rekli da hoće, zvali smo ih u nekoliko navrata, te su svaki put rekli da će se javiti i doći, ali niti su se javili niti došli, samo jednom je jedna osoba došla pogledati u naš stan da vidi o čemu se radi, rekla se javiti nama i predstavnici i od tada ništa. Na mail ne odgovaraju. Ne znam kome se obratiti da se to riješi i kako ih požuriti, pa nije li to dužnost upravitelja, u ovom slučaju te firme? Znam da je protuzakonito da ih muž i ja sami uklanjamo. Možda mogu umjesto spomenute firme pozvati neku vrstu dezinsekcije, no to opet ne riješava problem jer na zajedničkom otvoru nema rešetke i golubovi opet mogu doći, dakle kako god bilo, po mom mišljenju ta firma bi trebala barem nešto poduzeti? Trenutno smo prisiljeni biti u vrlo nehigijenskim uvjetima, zbog manjka ventilacije na zidovima kupaonice u ovih mjesec dana se počela stvarati plijesan, iz ventilacije ispadaju kojekakvi crvi, bubice, gamad, a po noći slušamo struganje i glasanje golubova, koji su uostalom poznati prenosnici bolesti itd. Bilo kakav savjet je dobrodošao jer ja zaista ne znam što poduzeti. Hvala unaprijed 

uređeno: od Kia3
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste u Zagrebu, mozete nazvati ovdje centar za nezbrinute zivotinje, da vidite da li mogu izvaditi golubove iz ventilacije i preseliti ih u prirodu:

https://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=2649

Resetku ce poslije zgrada morati staviti. 

Dezinsekciju, predstavnica stanara moze zvati nakon sto golubovi budu izvađeni i preseljeni. 

 

 

uređeno: od Wallflower
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 31. 10. 2023. u 0:47, Kia3 je napisao:

pa nije li to dužnost upravitelja, u ovom slučaju te firme?

Da, ali Vam je i predstavnica stanara pasivna.

Neka ona traži ili Vi u dogovoru s njom (ali pisanim putem da imate dokaz) da u roku kojeg im ostavite, riješe problem i saniraju Vam nastalu štetu. Ako se odgluše da ćete sami to napraviti o svom trošku i ispostaviti im podmirene račune zbog kojih ćete tražiti da Vam se umanji obveza na ime buduće dospjele pričuve, jer ste odradili njihov posao kao upravitelja zgrade i jer ste platili nešto što su trebali oni iz sredstva sa računa zgrade.

Također, jeste li razmišljali o promjeni upravitelja? Možete im navesti i ovo kao soluciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ispravno ste zaključili da je problem u zgradi. Kod nas se u kupaonici povremeno čuje gugutanje golubova, ali ne mogu ući ni u dimnjak, a ni u ventilaciju. Vjerojatno sviju gnijezdo negdje na krovu. Tako je kad se zgrada izgradi i održava u skladu s propisima, bar u tom dijelu. Možda je dobro rješenje promjena upravitelja zgrade, jer kad god je kod nas bilo problema ( pucanje vodovodne cijevi u haustoru, curenje vode na vertikali ili horizontali, curenje terase), upravitelj bi idući dan ili čak za nekoliko sati ( hitne intervencije) poslao svoj tim, odnosno predstavnik stanara bi pozvao neku od firmi za intervencije s popisa ponuđenih od strane upravitelja. Istina, sad čekamo već tri mjeseca da nam jedna od tih upraviteljevih firmi zamijeni neispravnu vodovodnu uru u stanu, tako da očigledno ništa nije savršeno. Dok god predstavnik stanara može obračunati potrošnju vode bez nje, bit će da nije neki problem kao ovo s golubovima. Tu bi, vjerujem, odmah dotrčali. No, nije da se radi besplatno, a novca na računu pričuve kao nikada prije. Da nije tu možda problem? Možda predstavnik stanara ima neke svoje financijske prioritete pa štedi i na bitnim stvarima? Naš bivši je imao fiksaciju na Bandićeve fasade. Za to je moralo biti, a kad je trebalo ugraditi termoizolaciju na zajedničku terasu nama iznad glave, e tada više "nije bilo".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija