Jump to content

Obavezni prekršajni nalog - pravomoćnost


Riboka123

Preporučene objave

Pozdrav,

Zaprimila sam, očekivanu kaznu, danas, putem pošte.

Nije mi jasno, od kojeg datuma kreće teći rok za uplatu ili eventualnu žalbu, odnosno rok u kojem prekršajne mjere stupaju na snagu (oduzimanje vozačke)?

Datum izrade dokumenta je 25.10.2023., datum dostave i preuzimanja kazne je 31.10.2023.. Nije mi jasno, jer u dokumentu piše "Okrivljenica je dužna novčanu kaznu platiti u roku od 8 dana OD DANA PRAVOMOĆNOSTI PREKRŠAJNOG NALOGA uplatnicom žiro računa ili u ovoj policijskoj upravi." Dakle, moje pitanje je, da li je dan pravomoćnosti prekršajnog naloga, dan kada su oni sastavljali dokument, u ovom slučaju 25.10.2023. ili je današnji datum dan pravomoćnosti?

Hvala unaprijed.

Lijep pozdrav.

uređeno: od Borbena7
Naslov - velika slova smatraju se vikanjem na forumu
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Obavezni prekršajni nalog - pravomoćnost
  • 3 tjedna kasnije...

Sitacija, prometna nezgoda, ja kao vozac lako tjelesno ozljeđen, vozio sam automobil kolnikom koji je namjenjen za vozila u oba smjera, znaci ne radi se o raskrizju, skretao sam u lijevo preko druge kolnicke trake i tu dolazi do kontakta...policija me tereti za prekršaj iz čl 57. st 2. uz primjenu čl. 293. Nasao sam na netu da to ne moze biti prekršaj iz cl. 57, već iz čl. 43 za sto postoji i odluka suda (praksa) na sto sam se i zalio u prigovoru, jer da bi se radilo o čl. 57 mora biti raskrižje sto ovdje nije. Sud nije ni uzeo u razmatranje moju zalbu, kaznio me 360 eura i bez prava na žalbu, dal je to konacno ili postoji neki pravni lijek.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija