Jump to content

prenamjena zemljšta


anonimno

Preporučene objave

Čuo sam da branitelji imaju pravo na prenamjenu poljoprivrednog zemljišta u građevinsko bez obzira jesu li hrvi ili nisu.

 

Imam poljoprivredno zemljište i gradio bi kuću pa me zanima da li je to moguće i gdje? Ovisi li to o lokalnoj upravi ili je to zakonsko pravo.

 

Molim vas da me uputite na taj propis i proceduru ako tako šta postoji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

 

Članak 62. Zakona o pravima HB iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji ("Oslobađanje od plaćanja naknade za prenamjenu poljoprivrednog zemljišta"):

 

(1) Članovi obitelji smrtno stradaloga, zatočenog ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, HRVI iz Domovinskog rata i hrvatski branitelji iz Domovinskog rata koji su proveli u obrani suvereniteta Republike Hrvatske najmanje tri mjeseca oslobođeni su od plaćanja jednokratne naknade zbog umanjenja vrijednosti i površine poljoprivrednog zemljišta kao dobra od interesa za Republiku Hrvatsku kada s pravnom osnovom na temelju građevne dozvole ili drugog akta mijenjaju namjenu poljoprivrednog zemljišta tako da se ono više ne iskorištava za poljoprivrednu proizvodnju.

 

(2) Pravo iz stavka 1. ovoga članka može se ostvariti samo jednokratno.

 

 

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

wuk, jel možes malo to pojasniti?

 

jel moram prvo imati građevinsku?

Tako je:

"... oslobođeni su od plaćanja jednokratne naknade zbog umanjenja vrijednosti i površine poljoprivrednog zemljišta kao dobra od interesa za Republiku Hrvatsku kada s pravnom osnovom na temelju građevne dozvole ili drugog akta mijenjaju namjenu poljoprivrednog zemljišta ..."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ukratko ako ti je zemljište u građevinskoj zoni,gdje je predviđena gradnja, i moguće je dobiti lokacijsku dozvolu, onda si više od pola problema riješio ,najmanji je onda problem prenamijeniti zemljište, i ishodovati lokacijsku i građevinsku dozvolu........ponavljam......ako je to tvoje zemljište u zoni u kojoj je predviđena gradnja.....ima tu i drugih problema da bi dobio lokacijsku ...uopće.....moraš ispred svog zemljišta imati cestu....ili ...prostor za cestu od 5.5metara......ako to nemaš ništa od gradnje......pozdrav....malo se bolje informiraj kod ljudi koji znaju.....prenamjena zemljišta je najmanji problem.........pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija