Jump to content

Oglasnik prevare


Senada82

Preporučene objave

Molila bih pomoć! Na oglasu sam pronašla kompjuter koji mi je po fotografijama i cijeni sasvim odgovarao. Cijena je 200 eura. Nazvala sam prodavača koji mi je rekao da je da je u potpunosti ispravan i da ima original windowse. Poslao mi je i video snimku kako radi. Našla sam se s prodavačem. Kompjuter je bio zapakiran u original ambalažu, čak je imao i original oznake na ambalaži. Prodavač mi je ponudio da ga na licu mjesta pregledam no nažalost nisam jer je sve izgledalo na oko u odličnom stanju. No, kada sam došla kući i upalila kompjuter shvatila sam da se sustav podiže tj pali do 10 min, da je kompjuter jako spor i očito star i da je windowsima istekla licenca (on tvrdi da nije znao jer kompjuter duže stoji nekorišten) i zatražila sam povrat novaca no prodavač je odbio i rekao da sam znala da kompjuter nije nov i da nije lagao o ničemu. U međuvremenu je maknuo oglas. Nemam nikakve podatke o njemu osim broja mobitela. Što mogu učiniti? Puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možeš otići na policiju i prijaviti prijevaru. Oni će naći o kome se radi, obaviti razgovor i provjeriti čime se bavi, pa ćeš dobiti povratnu informaciju i njegove podatke. Moguće je i da će na kraju procijeniti da nema prijevare, ali ćeš imati njegove podatke radi privatne tužbe. Prvi dio (policija) je besplatan, a u tužbi bi imala troškove, ali možda ovaj prvi dio i eventualna kasnija prijetnja tužbom pomogne da se "prodavač" predomisli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno hvala na odgovoru 

Što vi osobno mislite da li mi se isplati uopće tužiti? :(

obzirom da je oglas izbrisan, da smo usmeno dogovarali i da sam na ruke dala novce. Već sam izgubila tih 200 eura pa ne znam da li da riskiram još novaca za tužbu. 

Na policiju ću svakako otići

uređeno: od Senada82
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija