Jump to content

Usluge komunalne naknade


Only my

Preporučene objave

Postovani molim vas objasnjenje. Otvorila sam prije 3mje kafic i uredno mi dolaze te placam za komunalno, za uredjenje voda te gradskoj cistoci. Mene zanima sto ja kao korisnik imam pravo traziti tj koje usluge oni rade za to sto im placam? Jer meni samo racuni stizu a sto se tice icega drugo neznam koja su moja prava od njih. Valjda imaju neku obavezu prema meni kao potrosacu. Unaprijed hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 6 sati , Only my je napisao:

Mene zanima sto ja kao korisnik imam pravo traziti tj koje usluge oni rade za to sto im placam?

Komunalna naknada je prihod proračuna JLS, i to je naknada koju plaćaju je svi građani, fizičke i pravne osobe prema Zakonu o komunalnom gospodarstvu. Ta su sredstva namjenjena financiranju obavljanja komunalnih djelatnosti kao što su održavanje javnih površina, održavanje nerazvrstanih cesta, javne rasvjete ili održavanju groblja i krematorija.

Naknada za uređenje voda je prihod Hrvatskih voda, plaća se na sve nekretnine, stambene i poslovne prostorije te otvorene poslovne prostore i ostala zemjišta osim poljoprivrednog. Koristi se za porvedbu preventivne, redovite i izvanredne obrane od poplava, gradnju regulacijskih i zaštitnih vodnih građevina, gradnju građevina za osnovnu melioracijsku odvodnju i sl.

A gradskoj čistoći plaćate odvoz komunalnog otpada odlaganje prema kategoriji korisnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Usluge komunalne naknade

To je ok ne bjezim od placanja ali npr smece trebam nositi 400m jer ne zele kupiti kraj lokala a mogu. Sahta njihova tj gradska se zacepi i voda mi prelije u bastu i nitko nece da izidje na teren. Mislim da bi trebalo neke stvari ppstovati i prema postpsacu. Mozda se varam zato sam se pvdje obratila jer nitko obicnom gradjanu ne kaze prava vec samo obaveze

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija