Jump to content

Nezakonit ugovor na određeno


nmarkovi3

Preporučene objave

Pozdrav, 

Radio sam 3 godine za jednu telekomunikacijsku tvrtku (plus jednu godinu prije toga ali preko posredničke agencije), nakon isteka 3 godine su morali ili mi dati ugovor za stalno ili me se riješiti. Odlučili su se za drugu opciju.

Pošto je to uobičajena praksa i nisam jedini, javio mi se sindikat telekomunikacija i predložio tuzbu jer navodno ne smiju na takav način davati ugovore na određeno za radno mjesto za kojim postoji stalna potreba (u isto vrijeme nas je na isti način, nakon 3 godine rada je otišlo nekoliko kolega a da su se istovremeno primali novi ljudi za te pozicije ). Jedna radnica je već dobila spor na istu temu.

 

Problem je nastao jer ja nemam sve te ugovore za te 3 godine( neki su bili na 6 mjeseci, neki na 3, jedan na godinu) jer sam neke od ugovora potpisao elektronički a sebi nisam spremio kopiju. I zbog toga je sindikat odustao od tuzbe. Ali zar je zaista nužno da imam sve ugovore? Pa ne može firma sakriti da sam radio kod njih a postoje i isplate plaća i doprinosa. Kakve su šanse da probam to privatno gurati? I u kojem roku bih morao ponijeti tuzbu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 minuta, nmarkovi3 je napisao:

Pokušat ću, ali me još zanima, postoji li rok u kojem se treba pokrenuti tuzba jer prestanak radnog odnosa jer se on dogodio prije godinu i 2 mjeseca.

Ako je radni odnos prestao prije godinu i dva mjeseca, rok je davno prošao.

“Članak 133. 

(1) Radnik koji smatra da mu je poslodavac povrijedio neko pravo iz radnog odnosa može u roku od petnaest dana od dostave odluke kojom je povrijeđeno njegovo pravo, odnosno od saznanja za povredu prava zahtijevati od poslodavca ostvarenje toga prava.”

Tužba se može podnijeti isključivo ako se prvo išlo sa zahtjevom prema poslodavcu.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija