Jump to content

Promjena adrese boravišta za stranca


Nalle

Preporučene objave

Pozdrav svima

Udata sam u HR predala  sam za stalni boravak sve po pravilima i zakonima rodila u međuvremenu u redovnom sam radnom odnosu.Na istoj smo adresi stanovanja i boravista sad ce sedma godina.

Planiramo se seliti u veći stan u istom gradu.E sad naravno moram se prijaviti na drugu adresu znam  da imam kratak rok da moram obavjestiti nadležne organe.Da li moram samo obavjestiti policiju ili moram ići mom referentu?Koja je procedura? Da li moram novu osobnu iskaznicu vaditi predpostavljam da treba opet ne znam da li koplicira proces stalnog boravka jel je moj predmet u Ministarstvu.Koji su moji daljni koraci znam da jedna moja poznanica nije na vrjeme obavjestila da je promjenila adresu boravista i platila kaznu a niko ne zeli nikakve kazne placati ne zbog novca većste u procesu za dobijanje stalnog boravka i planirate za drzavljastvo kasnije aplicirati.

Muz i djete su HR drzavljani da li i oni moraju promenom adrese menjati osobne iskaznice jel se osobne kao i moja vode na istoj adresi sa koje se planiramo odjaviti i prijaviti na drugu.

Unaprej hvala

L.p

 

uređeno: od Borbena7
Naslov
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sutra idem referentu da resimo sve u vezi dobijanja stalnog boravka i da predam za novu  osobnu, razmujela sam vas dobro da moramo svi troje menjati osobne zbog promjene adrese .Na žalost ću morati u mjesec i pol dva puta vaditi osobnu jel sve osobne će biti na adresi sa koje se posle 6 godina planiramo odseliti.Sto se tiče drzavljastva predaću vrlo brzo ali moram u svoju drzavu da povadim dokumente,koliko sam shvatila neki ne smiju biti stariji od 6 mjeseci?

Hvala vam puno na odgovorima i strpljenju.

L.p

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može li mi netko potvrditi, ako stranac na privremenom boravku mijenja adresu, može li supružnik koji seli s njim samo prijaviti privremeno boravište na novoj adresi, ili baš mora mijenjati prebivalište, pa time i svu dokumentaciju (osobna, itd).

Radi se u selidbi u stan u najmu, u kojemu vjerojatno ne bi ni bili duže od godinu dana, tako da zbilja i je privremeno boravište. Pa ako nije potrebno, ne bi svi htjeli mijenjati dokumentaciju sad, pa onda opet za godinu dana. Iako naravno stranac mora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Hvala na odgovoru. Ostajemo u istom gradu, ali je moje pitanje da li supruznik Hrvat mora promijeniti prebivaliste na novu adresu, ili moze samo prijaviti boraviste na novoj adresi. Ne vidim nigdje u pravilima?

Posto je preko spajanja obitelji, svakako moramo imati istu adresu, ali da li je moguce da supruzniku Hrvatskom drzavljanu to bude samo privremeno boraviste.

Tj drugim rijecima, ako Hrvatski drzavljanin ima prebivaliste i boraviste na razlicitim mjestima, da li supruzniku strancu boravak mora biti prijavljen na adresi prebivalista ili privremenog boravista supruznika.

Hvala.

uređeno: od Gulibuli
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako ne? Pa hrvatski drzavljani mogu prijaviti boraviste na godinu dana (i produziti na dvije) odvojeno od stalnog prebivalista. Kada privremeno borave na drugoj adresi. Samo prijave to boraviste, bez da moraju mijenjati prebivaliste skupa sa svom dokumentacijom. To se moze preko e-gradjani. Pa me zanima da li je dovoljno ako supruznik to napravi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Promjena adrese boravišta za stranca

Mislim da se mozda nismo razumjeli. Dakle, zivimo u obiteljskoj kuci, ali neki drugi clanovi obitelji useljavaju, a mi zelimo otici u drugi stan u istom gradu, u najam. Ja bih rado ostavila prebivaliste u toj obiteljskoj kuci, jer je moguce da cemo se vratiti natrag kroz godinu ili dvije. Pa da ne mijenjam i osobnu i putovnicu i sve skupa. Na novu adresu (stan u najmu) bih samo prijavila boraviste. Buduci da je muz stranac na privremenom boravku, on ce prijaviti promjenu adrese. Ali s obzirom na spajanje obitelji, je li dovoljno da ja imam prijavljeno samo boraviste (preko e-gradjani) u novom stanu u koji bi preselili? Rado bih izbjegla mijenjati svoje prebivaliste na taj stan koji nam nije stalno rjesenje, ako je prijava boravka dovoljna za dokaz da zaista zivimo skupa (u svrhu spajanja obitelji).

Po meni je logicno da bi to trebalo biti dovoljno, ali ne mogu naci nigdje u pravilima, a ne javljaju mi se na telefon danima u MUPu. A ne zelim pretpostaviti da je ono sto je meni logicno zaista i pravilo.

Hvala

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija