Jump to content

Odbio test na droge u prometu


Porfirije

Preporučene objave

Pozdrav, 

Nedavno me zaustavila policija u prometu i nasli mi gram marihuane u kutijici na zadnjem sjedistu. Jedan sluzbenik mi je dao alkotest dok je drugi s baterijom svjetlio kroz prozor. Nisam nista napuhao, u meduvremenu je drugi sluzbenik otvorio straznja vrata bez pitanja i nastavio svjetliti dok nije pronasao spomenutu kutijicu. Onda je sav fokus presao na nju, nije je sam otvarao nego uzeo u ruke i protresao, pa mi rekao da je prebacim na prednje sjediste i otvorim. Tu je nasao gram marihuane i te me pitao da li sam se voljan testirati na droge. Ja sam prvo rekao da jesam, ali je on na to odgovorio da ako jesam, da ce me morati voditi vaditi krv u bolnicu, a kako je bilo kasno i htio sam da to prode sto tajnije pitao sam mogu li to odbiti, zasto ce me voditi vaditi krv. Na to je rekao da mogu odbiti, cak mi je to i sugerirao, kao i vecina iskustava sto sam tu procitao. Rekao mi je da ce pokazati u krvi i urinu cak i ako tad nisam pod utjecajem, a ja pusim vise manje svaki dan pa sam jednostavno prihvatio sudbinu. Kasnije sam krenio vrtiti film jesam li mogao tu kutijicu baciti bar pod noge, cak sam se malo i okrenuo i mozda bio malo nervozan i tom reakcijom mozda njih i potakao da njuskaju. Mozda bi mi svakako sugerirao test na droge ali bar ne bi nista nasao ako ne bi detaljno pretrazivao auto. E sad, ljut sam ne sebe i zanima me da li kad izadem pred suca da li sa idem s klasicnom obranom, prvi mi je put bla bla ili da kazem par nelogicnosti sto sam procitao u zapisniku kao npr.nisu naveli uopce da sam alkotestiran i da sam imao 0,0, napisali su da odbijam test(mislim da uopce nije ni imao test sa sobom jer bi ga valjda odmah izvadio) jer sam rekao da sam noc prije konzumirao(sto je istina ali svejedno to nisam izjavio) i da li da spomenem da je sluzbenik sam otvorio vrata, uzeo kutijicu i naposljetku izvadio marihuanu iz pakiranja za duhan???

 

Unaprijed hvala na savjetu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vezano za posjedovanje, nisu smjeli sami otvarati vrata. Možeš se žaliti u tom smjeru, pa će zvati i njih, pa će oni reći svoje, pa će sud odlučiti. Jedina čista šansa je da oni ne dođu na sud, ali šanse za time su male i teško je na to računati.

Što se tiče odbijanja, sve ostalo što navodiš je nebitno, pitat će te samo jesi se testirao ili si odbio i to će biti dovoljno. U principu, da, ako si konzumirao, kazna je ista (za odbijanje i upravljanje utjecajem), tako da si si odbijanjem skratio postupak (jedino što nekad test pokaže negativno, makar si pod utjecajem, pa bi tu možda bolje prošao, ali to je veliki ako).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru,

Ma naumili su mi vaditi krv, a tada bi mi sigurno pokazalo. Grizem se jer me su me zaustavili u pokretu, samo se pojavili iza mene ali primjetio sam ih mozda na vrijeme da probam izbaciti kutijicu kroz prozor pa ako ne vide super, ili da je bar malo bolje u autu sakrijem, ali vjerujem da bi mi svejedno ponudili test na droge, ali eto barem ne bih placao kaznu za posjedovanje. Nista, prvi mi je put, nisam u nekoj bajnoj financijskoj situaciji i treba mi vozacka za posao pa cu valjda uspjeti prepoloviti tih 1300 eura i ne izgubiti vozacku. 

Hvala jos jednom i pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija