Jump to content

Pomoć za saniranje krovišta i cijevi za vodu


sparmajerica

Preporučene objave

Poštovanje!

U tretmanu sam Zavoda za socijalni rad, primam zajamčenu minimalnu naknadu i tuđu pomoć i njegu, imam invaliditet od 80%.

Živivim sama u trošnoj kući na kojoj je usljed nevremena iznad prostorije u kojoj živim vjetar uništio rubni dio krovišta te su se crijepovi porazbijali, silna kiša koja je padala 

prodrla je kroz plafon.

Nakon samo par dana dobila sam obavijest da mi je uočen protok vode od mjerila do kuće koje je uzrokovalo daleko veći račun za vodu. Vodne račune mi plaća općina kao stavku troškova stanovanja. 

Što se tiće krovišta nazvala sam Općinu i dobila odgovor "mi tu kao općina ne možemo ništa"

Za drugi slučaj poslala povečane potrošnje vode poslala sam mail Općini zamolbom za 

pomoć u sanaciji cijevi kako ne bi došlo do još veće potrošnje i štete, osobito što voda koja je u kući vjerojatno više nije za piće, pa je preventivno ni ne pijem. Priložila sam i dokaz o visini invaliditeta, te zatražila da mi pomognu u skladu sa zakonom.

Osoba sam koja ima 72 godine, molila bi da mi pomognete kome bi se mogla obratiti

odnosno na koja se prava mogu pozvati, odnosno koja su moja prava ako postoje.

Unaprijed se zahvaljujem na svakom savijetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obratila sam se Zavodu za socijalni rad, socijalnoj sam radnici navela sve što se dogodilo. U kući mogu nastaviti živjeti, neki dobri ljudi su pomogli amaterski

popraviti krovište i za trenutno stanje ne prodire više voda, no to je privremeno rješenje. Mene muči dovod vode od mjerila do kuće tu se gubi negdje u cijevima voda. Socijalna radnica mi je za ovu godinu odobrila pomoć 2.500 kn za sanaciju vlage u sobi gdje spavam. Nadalje sam pitala da li mogu odmah slijedeće godine podnijeti zahtjev, rekla je da mogu, te da će nazvati Općinu.

Općina je mala te su u samoj Općini napravljeno niz nezakonitosti te je u tijeku suđenje zbog zlouporabe položaja našeg načelnika. Ništa on meni neće odobriti u to sam sigurna, dobiju samo oni koji njemu odgovaraju. 

uređeno: od sparmajerica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zadnjih 10 godina napisala sam ni sama ne znam koliko zamolbi za jednokratnu pomoć, nikada , baš nikada nisam dobila niti odgovor., tako da

se i tu krši zakon, na taj način me se ponižava i diskriminira. To sam kazala tadašnjoj socijalnoj radnici, no nisam dobila odgovor, osim što znam da ih je i ona zvala. Računi za vodu glase na moje ime i prezime.

uređeno: od sparmajerica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam na odgovoru, kuća je velika i imam mogućnost premjestiti se u neki drugi dio, tako da što se mene osobno tiče za sada nemam potrebu za osiguranjem smještaja.

To što sam napisala odnosi se na podnošenje zamolbi za jedokratnu pomoć, odnosno na činjenicu da nikada nisam dobila odgovor što je zasigurno u suprotnosti sa zakonom, te vrsta ponižavanja i diskriminacije  to je moje mišljenje. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , sparmajerica je napisao:

To što sam napisala odnosi se na podnošenje zamolbi za jedokratnu pomoć, odnosno na činjenicu da nikada nisam dobila odgovor što je zasigurno u suprotnosti sa zakonom, te vrsta ponižavanja i diskriminacije  to je moje mišljenje

U tom slučaju ostaje Vam jedino na raspolaganju pritužba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zamolbu za jednokratnu pomoć poslala sam ni sama ne znam koliko puta, Općini od koje nikada nisam dobila odgovor, niti bi prilikom predaje dobila URBROJ. Za konkretno ovaj slučaj za krovište nisam poslala zamolbu budući mi je telefonski pročelnik prenio odgovor načelnika "Mi tu ne možemo ništa" Kako sam se nakon nekoliko dana suočila sa novim problemom - dobila sam obavijest da mi je potrošnja vode veća od prosjeka te da popravak nije u nadležnosti Vodovoda. Tada sam poslala zamolbu Općini putem maila. no moram sačekati da prođe 30 dana kako bi se mogla obratiti dalje. Ujedno sam nazvala socijalnu radnicu te sam navela sve probleme i za krovište i za vodu. Odmah početkom godine ću napisati zamolbu Zavodu za socijalni rad, te će mi biti odobrena, koliko ne bi znala. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija