Jump to content

Prigovor susjeda na izdavanje građevinske dozvole


malouvo

Preporučene objave

Predali smo zahtjev za izdavanjem građevinske dozvole, i susjed je predao žalbu na izdavanje građevinske dozvole. Pričao sam s gospođom koja izdaje građevinsku dozvolu i rekla mi je da te tvrde nisu utemeljene i da ona to može odbit uz obrazloženje i izdat građevinsku dozvolu, ali postoji mogućnost da će se susjed opet žaliti na izdanu građevinsku dozvolu i da to onda ide na ministarstvo i da bi oni mogli naći neke druge nepravilnosti i da sami taj postupak ako ode na ministarstvo traje jako dugo.

Pa me zanima šta je tu najpametnije učinit, pričat sa susjedom, pa da opet na kraju krajeva se žali kako god se mi usmeno dogovorili, ili ić na građevinsku pa rjesevat postupak ako dođe do žalbe? Bilo kakav savjet dobro došao.

 

Hvala

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nikad nije suvišno ponovno razgovarati sa susjedom, da vam savjest bude mirna, i podsjetiti ga na vaš usmeni dogovor, možda promijeni mišljenje, te napiše novo očitovanje...Samo možda, jer je u međuvremenu od usmenog dogovora promijenio mišljenje u suprotnom smjeru,  nepovoljnom za vas.

Gospođa koja izdaje građevinske dozvole vam je cijeli postupak dobro objasnila, a na njoj je da se potrudi da napiše dobro argumentirano obrazloženje s posebnim osvrtom na provedbene odredbe prostornog plana, kako Ministarstvo ne bi poništilo građevinsku dozvolu i vratilo na ponovni postupak zbog nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja. Usput, u spisu bi trebala biti i službena zabilješka s vašim očitovanjem na njegovu žalbu tijekom postupka. 

I u Ministarstvu rade samo ljudi – kad savjetnik koji dobije žalbu na građevinsku dozvolu u drugostupanjskom postupku, vidi da je situacija jasna, dobro obrazložena u svakom pogledu, i u materijalnom i u procesnom smislu, a posebno u skladu sa prostornim planom, te svim ostalim uvjetima propisanim Zakonom o gradnji, nećete tako dugo čekati drugostupanjsko rješenje.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija