Jump to content

Kratkotrajni boravak


zeytin35

Preporučene objave

Pozdrav,

Partner je stranac kojemu za ulazak u drzavu nije potrebna viza iako dolazi iz trece zemlje. Konkretno radi se o drzavljaninu Republike Turske te sam prije nekoliko mjeseci objavila post o tome - posjeduje specijalnu putovnicu.

 

On je 1.1. stigao u RH te smo 2.1. otisli na policijsku postaju prijaviti kratkotrajni boravak na adresi gdje sam ja vlasnik te smo ocekivali kako ce mu biti odobreno ostati 90 dana, kako i pise na stranicama MUP-a. Medjutim, zena koja je tamo radila je rekla kako on nema pravo biti tu 90 dana nego ga je prijavila na mjesec dana i rekla je kako moze dobiti dodatnih 3 mjeseca samo ako dobije radnu dozvolu.

Nakon nekoliko dana dva gospodina iz imigracijske policije dolaze na adresu gdje je on prijavljen (skupa zivimo) te mu provjeravaju dokumente. Oni su nam rekli da je zena u PP nesto krivo napravila (?) te ga nije jos niti prijavila jer je navela da je njemu potrebna viza za ostanak u RH te je navela jos kako mi zivimo u iznajmljenom stanu (?). Meni ovo osobno nije jasno jer smo ispunjavali formulare gdje jasno i glasno pise da sam ja vlasnik nekretnine i zena je imala pristup njegovoj putnovnici/dokumentima te je mogla vidjeti o cemu se radi.

 

Ono sto mene u svemu ovome zanima, radi li se ovdje o gresci djelatnice PP koja je navela kako on ima pravo biti ovdje samo mjesec dana? Trebamo li opet ici u PP i upitati zasto mu nije odobreno 3 mjeseca i pozvati se na sve ovo sto se dogodilo?

 

Unaprijed hvala na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija