Jump to content

Put do građevinskog zemljišta


anonimno

Preporučene objave

Imam građevinsko zemljište uz cestu u naselju, no jedini pristup zemljištu je preko cca. 10 m2 susjedovog zemljišta. Koristim taj put već 15 godina, a i prethodni vlasnik zemljišta ga je koristio. Budući da planiram tražiti lokacijsku dozvolu za gradnju kuće na svojoj zemlji, kako ću riještiti problem prilaznog puta. Molim savjet kako da to najlakše riješim u slučaju da se mogu dogovoriti sa susjedom, i u slučaiu ako susjed ne pristane na dogovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mirna zaboravili ste napomenuti da se služnost puta samo iznimno priznaje u prostornim planovima kao pristup na javnu površinu, naročito zua nove građevine, cesce za rekonstrukciju starih građevina.

 

Kod nas u Šibeniku, npr nije moguće na služnost puta dobiti lokacijsku za novu građevinu, ali se može iskoristiti za rekonstrukcijuz stare ( od prije 1968 i one koje su nekim slučajem ostale bez puta a imaju uredne građevinske dozvole)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija