Jump to content

revizija rjesenja HZMO


agnez

Preporučene objave

Postoji. Ne da mi se sada tražiti po zakonu, ali mislim da piše da ukoliko DLP u 3 mjeseca od prijema predmeta ne odgovori, se smatra kako je dalo pozitivno mišljenje.... Ali to i nije jako bitno, jer ti ne možeš zati kada je DLP primilo predmet. Predmeti se uglavnom rješavaju, samo prevelika je gužva pa u praksi rade na sljedeći način: ukoliko ti probiju rok u kojem su trebali riješiti, onda ti za toliko i produllje rješenje PLP kao i sva prava - vuk sit i ovce na broju....

 

Znam iz osobnog primjera... Dakle, naoružaj se strpljenjem, a ukoliko ti to pravi probleme sa eventualno mirovinskim (ako si imao privremeno rješenje, na godinu dana) odi do ureda državne uprave i traži da ti izdaju potvrdu da traje postupak nastavnog priznavanja prava i dostavi je mirovinskom...

 

Zakoni su pisani za normalne situacije, nitko nikada nije ni pomislio da bi odjednom moglo biti ovoliko predmeta, pa DLP jednostavno ne stigne...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moze neko objasniti,imam privremeno riješenje o predujmu invalidske mirovine na 2300kn-a.Otisao sam u banku da mi sjeda na tekući račun i danas dodje prvi put preko banke predujam od 2389.73.Dali je moguće da se predujam povisio jer sam zvao kod taborskog prije 2 dana pa su mi rekli da još nije stiglo riješavanje mog predmeta nego da nazovem za mjesec dana(mislio sam mozda mi je izračunata mirovina).Moze i neki broj iz tvrtkove da pitam tamo o čemu se radi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Meni logika govori da se meni nebi trebao mjenjati predujam.Mislio sam da je on nepromjenjiv do izračuna mirovine.Da mi je znat na osnovu čega oni odredjuju taj predujam jer mi stvarno nije jasno kako većina kolega ima predujam od 1500 kuna a imaju veće činove od moga a imamo isto opću nesposobnost.Zna li neko nešto o tome?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moje osobno mišljenje je da nama koji smo imali akontaciju od 1500 kn (to je 80% od nekakve minimalne ili prosječne osnovice) slijedi opća nesposobnost, a ovi iznosi preko dvje tisuće kuna "mirišu" mi na profesionalnu. Jer mora biti neka "caka" po kojoj se dobije iznos od 2 i nešto- to će najbolje saznati oni koji primaju takav iznos akontacije ako nazovu u hzmo i pitaju temeljem čega je njima tolika akontacija. Ono gore navedeno obrazloženje o 80% minimalne meni je objasnila gospođa iz hzmo iz Zagreba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A šta će ti zakon...

20.12. prošle godine sam bio u Tvrtkovoj.

28.12. oni napišu privremeno rješenje.

Prvu lovu dobijem u 2. mjesecu ove godine. Nazovem jučer Povjerenstvo za reviziju i kaže mi gospođa da mi je predmet došao 05.02. ove godine tamo. Kaže nazovi za 2 tjedna.

U kojoj to državi pisma putuju 500 metara mjesec i pol? Koliko je to ljudi u ovoj državi otišlo krajem godine u mirovinu?

Ma, strpljen, spašen... (To sam rekao i u banci kad su zvali za kredit ;-) )

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Naprotiv ,točno se može znati kada je DLP zaprimilo predmet.Dovoljno je otići u područni ured HZMO sa osobnom iskaznicom i zatražiti PIN koji dozvoljava ulaz u evidenciju :gde je moj predmet.S druge strane postoji broj telefona povjerenstva .Gospođa tajnica se zove Vesna Šoljić koja je spremna reći u kojoj je fazi Vaš predmet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 11 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija