Jump to content

korisnik smještaja CZSS i komunalna naknada za kucu


sister

Preporučene objave

Majka je odrasla osoba koja nema dovoljno financijskih sredstava za život i od 2012 je korisnik smještaja u udomiteljskoj obitelji (izmještena iz mjesta prebivališta) na temelju rješenja Centra za socijanu skrb. Nije lišena pravne sposobnosti.

Naslijedila je dio nekretnine 2014. Godine. U kući je živjela teta, mamina maćuha 2 godine, a zatim tetkin brat 5 godina. Majka nikada nije dobila rješenje o plaćanju komunalne naknade niti bilo kakvu uplatnicu na svoje ime. U odjelu za komunalno gospodarstvo nije uvedena za plaćanje usluge. Zašto?

Računi za plaćanje komunalne naknade postoje na ime dva druga nasljednika (tetka + ujak).

Je li  obveznik plaćanja komunalne naknade (stjecanjem suvlasništva nekretnine) dužan samostalno izvršiti prijavu u Odjelu za komunalno gospodarstvo ili taj podatak šalje Porezna uprava/ druga Institucija nakon ostavinske rasprave?

Je majka obvezna platiti komunalnu naknadu za nekretninu u skladu sa ¼ suvlasništva ili je time što je korisnik usluge CZSS automatski oslobodjena plaćanja komunalne naknade?

Je li majka obavezna platiti dugove (plin, voda, struja, grijanje korišteno 2014-2021? ) kao suvlasnik ¼ nekretnine i ako da u kojem postotku ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija