Jump to content

Remećenje javnog reda i mira


STEGA777

Preporučene objave

Poštovani svi koji znate i hoćete pomoći,

molim za pravno tumačenje po kojim člancima i po kojem  zakonu  građani mogu prijaviti tvrtku Čistoća jer narušavaju javni red i mir na način da vozila dolaze prazniti kontejnere u ranim jutarnjim satima i to petkom  između 05:50 i 06.10 , a i ostala tri dana u tjednu isto rano ujutro oko 06:20, te u kasnim večernjim satima iza 01:30.

Pri tom pražnjenju radnici Čistoće se međusobno dovikuju kao da je uobičajeno popodnevno radno vrijeme, a udaranje kontejnera u vozilo kod pražnjenja sve stanare razbudi i to između naše 4 stambene zgrade gdje sve odjekuje.

Nas dosta umirovljenika je pisanim putem tražilo u nekoliko navrata promjenu termina pražnjenja tih kontejnera, ali nije bilo nikakvog razumijevanja,  pa sada želimo taj problem prijaviti policiji i drugim nadležnim službama.   Hvala i lijepi pozdrav svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policija po tome neće postupati, radi se o očekivanoj buci tijekom takvih redovnih životnih procesa, a ne o narušavanju javnog reda i mira u smislu Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Možete vidjeti s gradom, općinom, mjesnom zajednicom i sl. može li se to organizirati na drugi način, ali ovako napamet, pretpostavljam da ne, jer iste ekipe pokrivaju više zona i negdje moraju doći u to kasno/rano vrijeme...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Remećenje javnog reda i mira

Hvala lijepo na tumačenju, ali ostaje upitnik kako se ta buka može svrstati u "očekivanu" kada se događa u neočekivano vrijeme kada većina građana spava , dakle za vrijeme očekivanog noćnog mira.

U vrijeme pokojnog gradonačelnika Bandića nikada se kontejneri nisu praznili u to vrijeme.

Pisali smo na nekoliko adresa u ZGH, ali čak su nakon naših žalbi počeli dolaziti još ranije u jutro i kasnije iza ponoći.

Mislimo da se radi o zloći i pakosti jer za pražnjenje samo 3 kontejnera petkom nije nužno  dolaziti u 05:30 sati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija