Jump to content

Zakon o visokom obrazovanju - problem postdoka


Deer Hunter

Preporučene objave

Pozdrav. Pokušao sam čitati i istražiti ovu temu prije postavljanja pitanja, ali kako sam daleko od pravne struke, nisam siguran da bih ispravno tumačio pročitano pa vas molim za pomoć.

Konkretno, radi se o situaciji proizašloj iz promjene "zakona o znanosti" (119/22). Po starom zakonu, na suradničkom radnom mjestu poslijedoktoranda ste mogli biti 4 godine iz proračunskih (HR) sredstava, dok se vrijeme provedeno npr. na nekom europskom (EU) projektu nije računalo u te četiri godine. Što znači, mogli ste biti 2 godine postdok na EU projektu i nakon toga ste mogli biti još 4 godine na HR projektu. Ja sam po tom starom zakonu "potrošio" 16 mjeseci na HR projektu i po isteku ugovora sam otišao na EU projekt 21 mjesec. Par mjeseci prije isteka tog EU ugovora, došao je novi zakon o znanosti koji kaže da postok možete biti 4 godine BEZ OBZIRA na izvor financiranja (HR, EU...). I to me stavilo u problem da su kadrovske službe, po isteku mog EU angažmana, počele moj staž na EU projetku računati kao ukupan postdok staž iako taj zakon nije bio na snazi u trenutku (i tijekom većine tog EU angažmana). I umjesto da mi ostane 32 mjeseca (48 mjeseci dozvoljeno - 16 HR mjeseci), meni su odredili da mogu iskoristiti još samo 11 mjeseci (48 dozvoljeno - 16 HR - 21 EU!). Zanima me da li je to povratno djelovanje zakona i da li samo ja vidim nelogičnost, da ne kažem - nepravdu, u tome? Zahvaljujem na odgovorima.

uređeno: od Borbena7
Naslov - dužina
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Zakon o visokom obrazovanju - problem postdoka

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija