Jump to content

Razvod od stranca


famozna

Preporučene objave

Pozdrav,molim pravnu pomoc.Udana sam za stranca,drzavljanina BIH.Zivimo na relaciji BIH-RH.Zelim pokrenuti razvod braka koji nebi bio sporazuman.Imamo malodobno dijete s kojim bi zivjela u RH..Ja sam nezaposlena.Zanima me procedura pokretanja razvoda,i da li je moguce traziti besplatno zastupanje odvjetnika posto nemam nikakvih primanja.?

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebali bi se javiti nadležnom CZSS prema mjestu gdje Vi i dijete imate prijavljeno prebivalište, jer oni moraju posredovati s obzirom da imate zajedničko maloljetno dijete. Moguće je i da se pomoću njih sve dogovorite i da Vam neće trebati odvjetnik (jer sud samo potvrdi postignuti sporazum, ako je sve uredu).

Također, uvijek možete tražiti i besplatnu pravnu pomoć za ovu vrstu spora tj. ako ne postignete sporazum i predmet dođe na sudu (nadležan je Općinski sud prema mjestu Vašeg prebivališta), radi rastave braka, odnosno utvrđivanja s kim će dijete živjeti i tko je dužan doprinositi na ime alimentacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija