Jump to content

Oslobadjanje od placanja poreza zbog rada za UN


jumbojett

Preporučene objave

Postovanje,

Zanima me kako funkcionira zakon o oslobodjanju od placanja poreza ako se radi za UN. Naime, ovdje na linku dolje sam pronasao na netu rjesenje koje je dosta zbunjujuce jer su prvi rekli da osoba nije oslobodjena a onda da ako se kvalifica kao strucnjak onda jest... nije mi opet jasno sta nasi izvode.

https://www.porezna-uprava.hr/HR_publikacije/Lists/mislenje33/Display.aspx?id=19330

Moze li mi netko objasnit o cemu se radi? Opet, radim za UN u EU zemlji clanici i nitko osim amerikanaca ne placa porez (a i oni imaju nesto specialno), a pricamo o 30+ nacionalnosti, i opet jedino hrvati vidim po ovom linku izmisljaju toplu vodu bi ne bi.

Molio bi ako bi mi netko pomogao "prevesti" ovo sto su oni napisali na ovom linku. Mislim jasno zakon kaze da su ljudi oslobodjeni, jasno UN kaze, jedino opet porezna izmislja toplu vodu...

..u principu sta da radim ako porezna dodje za 3 godine na vrata i kaze evo vidjeli smo na vasem inozemnom racunu strane prihode, morate platit porez, ja im kazem da ne moram jer je UN a onda se oni pocnu pravit blesavi i kazu svejedno morate

 

hvala unaprijed

uređeno: od jumbojett
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija